Dit keer in een nieuwe editie van ‘Onder de lat met..’ zijn we het gesprek aangegaan met Tim van Rooijen, keeper van GDC. Tim is pas 20 jaar maar is dit seizoen al aan zijn vierde seizoen bezig als keeper van GDC 1. Hij begon op zijn zevende met voetballen bij Genderen Drongelen Combinatie. Vanaf de E-junioren is hij begonnen met keepen. Na alle jeugdelftallen doorlopen te hebben is Tim op zijn vijftiende(!) met het eerste mee gaan trainen. Uit bij De Alblas maakte hij zijn debuut op 16 jarige leeftijd.

HappyPoint_desinfectie

Het huidige seizoen is nu een paar wedstrijden jong, wij vroegen Tim hoe dit seizoen op persoonlijk vlak verloopt. “Voor mij persoonlijk gaat het goed. Als een keeper is het altijd lekker dat je snel een keer de nul houdt in de competitie, wat gelukkig gelijk gelukt is tegen Haaften en NEO.”

Ook vertelde Tim ons over vorig seizoen waarin ze als team erg goed draaide. “Helaas hebben we vorig seizoen door corona niet af kunnen maken. Dit was voor ons als team wel een teleurstelling omdat we zo goed draaide.” Nu, begonnen aan het nieuwe seizoen kijkt Van Rooijen met plezier naar het verdere verloop van het voetbalseizoen. “Na de coronabreak zijn we begonnen aan een nieuw seizoen met een nieuwe trainer. Ook zijn er weer andere jonge jongens aangehaakt in het team. We hebben een goede voorbereiding gehad. Daarnaast zijn we ook door in de beker en hebben we nog een mooie wedstrijd tegen eersteklasser Almkerk (van wie in de voorbereiding met 4-2 gewonnen werd) in het verschiet. Ook zijn we nog ongeslagen in de competitie, met wel een gelijkspel tegen NEO. Hoe dit jaar begonnen is, los van corona natuurlijk, bevalt me allemaal erg goed eigenlijk.” Laten we hopen dat GDC maar ook alle andere ploegen dit seizoen zonder onderbreking of abrupte stop af kan maken.

De tweede vraag die we iedere keeper stellen in dit item blijkt een nogal lastige vraag te zijn. We vroegen Tim namelijk waar hij als keeper in uit blinkt. Iedere keeper reageert in eerste instantie hetzelfde, zo ook de keeper van GDC. “Haha lastige vraag… Persoonlijk hou ik er niet van om over mezelf te praten.” Gelukkig kregen we Tim zo ver om hier in zover het mogelijk was toch op te antwoorden. “Maar als ik iets moet benoemen denk ik zelf vooral een meevoetballende keeper te zijn. Ook op het gebied van coaching ben ik me aan het verbeteren dit seizoen naar mij gevoel.” Tim blijft duidelijk nog erg bescheiden.

Wanneer je besluit te gaan voetballen, gaan de meeste mensen ervan uit dat je veldvoetballer wordt. Toch moet er in ieder team één iemand met handschoenen op de goal gaan staan. Iedere keeper heeft hier wel zijn eigen reden voor. Wij vroegen wat de reden voor Tim zijn keuze om de keepershandschoenen aan te trekken is geweest. “Binnen het gezin heeft eigenlijk nooit iemand gekeept, het waren allemaal voetballers. Ik begon daarom dus ook als voetballer in de F-pupillen maar mede dankzij mijn oom die vroeger altijd keeper is geweest ben ik begonnen met keepen.” Een keepersinvloed van buitenaf heeft voor Van Rooijen dus de doorslag gegeven. Zijn oom is hierna nog langer betrokken geweest bij de ontwikkeling van Tim als keeper.  “Hij heeft mij en andere keepers van GDC vooral in mijn jongere jeugd keeperstraining gegeven. Hiervoor kwam hij elke week vanuit Nieuwegein om ons keeperstraining te geven.”

Een terugkerende stelling in dit item is de stelling ‘keepers zijn gek’, wij vragen iedere keeper of ze het hier mee eens zijn en dit te onderbouwen. Vaak lijdt dit tot een aantal leuke anekdotes. Wij vroegen Tim wat hij hiervan vindt. “Hier moet ik altijd om lachen. Deels ben ik het ermee eens hoor. Hij loopt toch in een andere kleur in het veld dan zijn teamgenoten hé. Als we een goal gemaakt hebben juich ik alleen. Dit is natuurlijk ook iets aparts in vergelijking met voetballers. Keepen is echt iets heel anders dan voetballen, al wordt het meevoetballen van een keeper steeds belangrijker in het spel.”

Een andere vraag die voor sommige keepers misschien wel in verbinding staat met de stelling van hierboven is ‘heb je rituelen voor de wedstrijd?’. “Ik heb wel een vast aantal dingetjes die ik doe voor een wedstrijd. Zo leg ik eigenlijk alles wat ik nodig heb al klaar voordat ik naar buiten ga voor de warming up, zodat ik niet hoef te zoeken als we na de warming up binnenkomen. Vaak doe ik ook eerst me linkerhandschoen eerst aan en daarna pas me rechter.”

Tim is nog jong heeft dus nog heel veel jaren als voetballer voor zich. Wij vroegen de keeper wat hij in de toekomst nog hoopt te bereiken. “Ik hoop dat ik nog jaren met plezier in het eerste van GDC mag keepen. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik met plezier voetbal. Daarnaast hoop ik op nog veel leuke wedstrijden tegen clubs hier uit de regio, met publiek natuurlijk. Naast deze derby’s hoop ik dat ik nog nacompetitie wedstrijden mag spelen en als het mogelijk is een promotie en/of kampioenschap mag meemaken.”

Wij wensen Tim en zijn team heel veel succes in het verdere verloop van de derde klasse D!

Klik hier voor meer artikelen over VV GDC
Klik hier voor meer informatie over VV GDC