Dit keer in ‘Onder de lat met…’ zijn we in gesprek met Martijn Knoop (22) uit Sleeuwijk. Martijn heeft afgelopen seizoen de overstap gemaakt van Roda Boys naar VV Almkerk. Martijn ook wel ‘Tinus’ genoemd speelde tot zijn 18e in de jeugd van VV Sleeuwijk, waar hij op zijn 17e zijn debuut in het eerste elftal heeft gemaakt. Op zijn 18e is hij naar Wilhelmina’26 vertrokken, daar heeft hij drie jaar gespeeld en na deze drie jaar zette hij de stap naar Roda Boys.

banner_koningsport_small_VJ

Een stap hogerop is een belangrijke reden voor zijn keuze om na één jaar bij Roda Boys naar Almkerk te vertrekken. “Nadat ik 3 jaar bij Wilhelmina ‘26 in de 2e klasse gespeeld had wilde ik een stap omhoog maken. In eerste instantie dacht ik dit bij Roda Boys gevonden te hebben. Uiteindelijk hebben wij met Roda Boys een dramatisch seizoen gedraaid en merkte ik dat de club niet echt bij mij paste. Toen kwam ik in contact met Almkerk en voor mijn gevoel was dit de beste optie binnen en buiten het veld.”

Het afgelopen jaar in Aalst kon Knoop helaas niet bestempelen als geslaagd. “Het was een raar seizoen, we hadden op papier de beste selectie van de 2e klasse. Alleen tijdens de wedstrijden zag je dat niet terug. We verloren wedstrijden die we nooit hadden mogen verliezen. Uiteindelijk zijn we ook veel te laag geëindigd.” Toch zijn er ook zeker positieve aspecten aan zijn jaar bij Roda Boys als we vragen wat hij meest gaat missen bij zijn oude club. “Het klinkt misschien raar, maar ik denk mijn concurrent Paul van den Elzen. We waren wel concurrenten maar we konden het super goed met elkaar vinden binnen en buiten het veld. Daarnaast waren de autoritten met de nu VV Sleeuwijk 1 speler en goede vriend Andor van Andel altijd gezellig.”

Nu is de voorbereiding al bijna aan zijn eind en is Knoop langzamerhand zijn plekje aan het vinden in het team van VV Almkerk. “We hebben een lekkere lange voorbereiding met Almkerk, hierdoor heb ik redelijk wat wedstrijden kunnen keepen. Zelf ben ik redelijk tevreden hoe het tot nu toe gaat. Almkerk heeft een andere speelstijl dan dat ik gewend was bij Roda Boys of Wilhelmina ‘26, maar na 2 wedstrijden was ik daar wel aan gewend.”

Knoop blijft bescheiden als op zijn keeperkwaliteiten aan komt. “Lastig om van je zelf te zeggen, maar ik denk dat ik een prima meevoetballende keeper ben. Ook vind ik mezelf goed in een 1 vs 1 situatie; doordat ik lang blijf staan gaat de aanvaller twijfelen. Daarnaast heb ik me de laatste jaren sterk ontwikkeld in het coachen.” Ook gaf Knoop antwoord op de vraag waarom hij is gaan keepen. “Dat is een goede vraag,  het mooie van het keepen is dat je de laatste van het team bent die een doelpunt kan voorkomen. Het geeft dan ook een kick als je een belangrijke redding maakt.”

Een terugkerende stelling in dit item is ‘keepers zijn gek’. “Ja, daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Als je kijkt: de keeper is vaak alleen in het veld, tijdens het juichen staat het team bij elkaar maar de keeper maakt een feestje met zichzelf. Daarnaast ben ik blij dat Almkerk kunstgras heeft i.p.v. natuurgras. Bij Roda boys hadden we natuurgras en moesten we vaak in de modder duiken en daar moet je wel een beetje gek voor zijn denk ik.” Met bijzondere rituelen valt het bij keeper Knoop wel mee. “Eigenlijk geen rituelen, maar bij natuurgras trek ik een andere broek aan in de warming-up zodat ik de wedstrijd met een schoon tenue begin.”

Tenslotte de vraag wat Martin in de toekomst hoopt te bereiken en een korte vooruitblik op volgend seizoen. “Mijn eerste doel is 1e keeper worden bij Almkerk 1 en dan de komende jaren onder de lat te staan bij Almkerk en uiteindelijk kijken waar m’n plafond ligt.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Almkerk
Klik hier voor meer informatie over VV Almkerk