We breken de week van SV NOAD’32 met een gesprek met eerste elftalspeler Sven Bleijenberg (27). Sven is een verdedigende middenvelder en maakte zijn debuut al op zijn 15e! Hij was er vroeger ook al vroeg bij, Sven begon namelijk al op zijn derde met voetbal. 24 jaar later is Sven nu bezig aan zijn 12e seizoen in de selectie van NOAD’32, waar hij al zijn hele leven voor speelt.

HappyPoint_desinfectie

NOAD’32 staat momenteel op de achtste plaats in de derde klasse D. Sven is niet tevreden over de start van de competitie: “Slechte start met veel blessures en afwezigen.” NOAD’32 heeft na 3 wedstrijden drie punten gehaald. Deze punten werden gepakt met een 2-0 overwinning op Sparta’30 in de laatste wedstrijd. “We zijn het seizoen niet goed begonnen aangezien we de eerste 2 wedstrijden verloren hebben, dit komt mede doordat we te veel basiskrachten misten en je hierdoor toch in een andere opstelling moet spelen met spelers die zelden tot niet met elkaar gespeeld hebben in het verleden. Gelukkig hebben we de wedstrijd tegen Sparta’30 weten te winnen en hopen we iedereen fit te hebben zodra we weer mogen voetballen.”

Over zijn persoonlijke start van het seizoen kan Sven nog niet al te veel zeggen doordat hij de eerste wedstrijd niet mee kon doen. “Persoonlijk heb ik er de eerste wedstrijd van het seizoen niet bij kunnen zijn, de 2e en 3e wedstrijd heb ik gelukkig wel kunnen spelen. Ik hoop dat we snel weer kunnen starten met de competitie.”

Ondertussen is het wel bekend dat er geen amateur wedstrijden meer plaatsvinden. Het is niet bekend tot wanneer de maatregel aan blijft houden, maar er is een grote kans dat we pas weer in 2021 mogen spelen. Wij vroegen Sven wat zijn mening is over deze maatregelen. “Jammer, maar het is niet anders. Hopelijk is het snel onder controle zodat we weer kunnen starten met de competitie met publiek.” Sven was eigenlijk al geen fan van de maatregel ‘wedstrijden zonder publiek’. “Sinds er geen supporters meer mogen komen kijken bij de wedstrijden en de kantines dicht zijn hoeven de wedstrijden voor mij persoonlijk ook niet door te gaan. De gezelligheid en ambiance rondom het voetbal is voor mij en voor de club zeker zo belangrijk.”

Naast het voetbal is Sven ook druk in de weer met andere sporten om o.a. fit en gezond te blijven. Kickboksen, fitnessen en kitesurfen zijn drie sporten waar Sven zich naast het voetbal mee bezighoudt. “Ik probeer twee avonden in de week te gaan Kickboksen en ik ben sinds een aantal maanden weer begonnen met fitnessen wat ik in de middagspauzes doe. Verder ga ik op zondagen met veel wind regelmatig kitesurfen.” Aangezien Bleijenberg naast het voetbal al zeer actief is op andere vlakken van sport, is het niet hoog nodig om extra te bewegen nu de trainingen en wedstrijden stil liggen.

Zoals je ziet zijn er dus meerdere manieren om in deze periode fit te blijven. Sven houdt zich, zoals je leest, bezig met de sporten die hij hiervoor al beoefende. Andere voetballers gaan misschien extra naar de sportschool of pakken juist het hardlopen op. Individueel trainen op het voetbalveld is ook een van de opties waar je voor kan kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden om te bewegen en fit te blijven. Lees daarom elke week onze artikelen in het item ‘Hoe blijf ik fit met…’ om tot nieuwe ideeën te komen wanneer je eventjes inspiratieloos bent.

Wanneer we vragen naar de uitblinker van de vereniging, geeft Sven ons gelijk twee namen: Henri Raams en Peter van Tilborg. “Alle vrijwilligers die ons op de been houden maar in het bijzonder Henri Raams en Peter van Tilborg. Henri trekt de kar als het om de financiën gaat en Peter steekt veel tijd in het onderhoud op ons complex. Dit zijn echte toppers voor onze vereniging!”

Sven heeft bovendien enorme waardering voor alle vrijwilligers binnen De vereniging. “Vanaf het moment dat de coronacrisis insloeg is een groepje vrijwilligers opgestaan om ons complex onderhanden te nemen. Elke zaterdagochtend en enkele doordeweekse avonden hebben zij zich ingespannen om enkele leuke projecten te realiseren. Zo is er een volledig nieuw terras aangelegd dat uitkijkt op ons hoofdveld. Heel het complex is door hen rondom voorzien van een hekwerk, het plafond in de kantine is vervangen en alle tegelpaden zijn opnieuw aangelegd.”

Gezelligheid staat erg hoog in het vaandel bij Sven, dit bleek ook uit zijn antwoord op de vraag ‘Wat wil je bereiken met de club?’. “NOAD’32 is een echte gezelligheidsclub. Na het voetbal is er altijd wel wat te beleven. Ik hoop dat we snel weer als vanouds de wei in mogen en de gezelligheid weer terug kan naar het oude niveau.”

Tenslotte zijn we bij iedere club van de week enorm nieuwsgierig naar wat deze club nou zo mooi maakt. “NOAD’32 heeft voor mij veel charme omdat iedereen gelijk is binnen de vereniging. Of je nu 8 jaar oud of 98 bent, we groeten elkaar en helpen waar dat nodig is. Na de wedstrijden zie je selectiespelers bij de oudere mensen aan tafel gaan zitten voor een gezamenlijk borreltje en praatje.” Gelijkheid is een hele mooie waarde binnen een vereniging en het is mooi om te zien dat bij NOAD’32 iedereen gelijk is.

In het verdere verloop van de week komt er o.a. nog een interview met, volgens Sven, een uitblinker van de vereniging: Henri Raams. Houdt de website en Facebook goed in de gaten voor dit interview.

Klik hier voor meer artikelen over NOAD’32
Klik hier voor meer informatie over NOAD’32