Aangekomen op de laatste dag van de week van NOAD’32 bij VoetbalJournaal, zijn we in gesprek gegaan met de secretaris en penningmeester van de NOAD’32, Henri Raams (48). Henri heeft vanaf zijn zesde tot 25e gevoetbald bij NOAD’32, na een dubbele beenbreuk heeft hij zijn voetbalcarrière al vroeg moeten beëindigen. Henri heeft altijd als rechtsback in iedere team mogen dienen, hij heeft zelfs ook zijn debuut mogen maken in het eerste elftal. Nu is Henri als vrijwilliger actief als secretaris en penningmeester.

HappyPoint_desinfectie

We willen zoveel mogelijk te weten komen over wat Henri allemaal voor de vereniging doet. Hij vertelt ons over zijn functies. Hij begint met zijn functie als penningmeester: “Als penningmeester op de financiën letten van de club. Alle geldzaken worden besproken en bekeken. Toekomst plannen bekijken naar haalbaarheid, zo hebben we afgelopen jaar de oude verlichting op de velden vervangen voor LED verlichting en het complete plafond in de kantine vervangen.”

Dit is nog niet alles, Henri vertelt ook over zijn functie als secretaris: “Als secretaris ben ik het contactpersoon voor de vereniging en bestuur en waak ik over de geldende wet- en regelgeving. Contact onderhouden met de gemeente en overige verenigingen in gemeente Altena. Zoals afgelopen zomer. De turnvereniging WIK mocht vanwege de corona niet meer trainen in de turnzaal, na kort overleg hebben wij NOAD’32 een gedeelte van ons terrein beschikbaar gesteld zodat ook de turnvereniging kon blijven trainen.”

Nadat we weten wat Henri doet voor de club, zijn we enorm benieuwd waar hij dit doet en dus wat zijn band met de club is. “Ik ben geboren en getogen in Wijk en Aalburg. Op een voetbalclub maak je vrienden, het is mijn 2e thuis. Met een groep vrienden komen wij iedere zaterdag naar NOAD, of om naar het eerste elftal te kijken, of om 17.00 een biertje te drinken. Zoals een trainer die weer terug kwam naar NOAD vertelde: “Het voelt als thuis komen, of ik nooit weg ben geweest. ” Dát is echt NOAD’32.”

Henri maakt zich duidelijk graag hard voor zijn vereniging, maar wat wil Henri nou het liefst bereiken met al zijn geleverde inspanning voor de club?. “Wat ik wil bereiken met de club is dat iedereen zich er thuis voelt. Financieel gezond blijven en in 2032 het jubileum van 100 jaar bestaan NOAD’32 te vieren.”

In deze tijd zijn veel verenigingen met van alles bezig om actief te blijven, maar vooral om het hoofd boven water te houden. Vandaar dat wij aan Henri vroegen waar hij zich op dit moment mee bezighoudt binnen de club. “Momenteel door de corona zijn we met heel veel bezig binnen de club. Houden we het financieel vol? Met vele vrijwilligers in de corona tijd het complex opgeknapt en is er een terras aangelegd met uitzicht op het hoofdveld.”

Naast het thuisgevoel, wat volgens Henri de club zo mooi maakt, vindt hij dat hijzelf en de andere leden nog wel eens vergeten dat de ligging van de vereniging de club ook zo mooi maakt. De ligging naast de Maas met uitzicht over het natuurschoon genaamd ‘Korenzand’ zorgt er volgens Henri voor dat NOAD’32 een unieke club is. Dit gaat volgens Raams vooral op als je de club gaat vergelijken met verenigingen uit steden.

We vroegen de penningmeester ook wat NOAD’32 gedaan heeft om financieel gezond te blijven tijdens de afgelopen lockdown. “Om financieel gezond te blijven hebben we tijdens de eerste lockdown grote leegverkoop gehouden. Toen we weer open mochten, zag je aan iedereen dat ze het NOAD leven gemist hadden. Met het mooie weer was het druk op terras.”

Tenslotte willen we alle leden en geïnteresseerden een inzicht geven in wat het corona virus voor invloed heeft of heeft gehad op de club. We vroegen op welk gebied het virus NOAD’32 het hardst heeft geraakt. “Je zou in eerste instantie zeggen financieel, het moet zeker niet te lang duren. Wat zeker zo belangrijk is of misschien wel belangrijker is het sociale gebeuren. Als vereniging ben je toch een soort van opvang voor jong en oud, samen gezellig bij elkaar. Je merkt aan iedereen dat ze het voetbal missen, maar nog meer het samenkomen met elkaar.”

Met dit interview sluiten we de week van NOAD’32 af. Hopelijk heeft u door middel van deze artikelen een goede indruk gekregen van de club aan de Maas. Heeft u nog niet alle artikelen gelezen? Klik dan snel hier om de andere vier artikelen ook te lezen!

Wilt u nou dat uw club ook een keer Club van de week is bij VoetbalJournaal? Mail dan nu naar voetbaljournaalnl@gmail.com !

Klik hier voor meer informatie over NOAD’32