Kozakken Boys is slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. Onder mistroostige weersomstandigheden liep het een pijnlijke nederlaag op tegen degradatiekandidaat Scheveningen.

Kozakken Boys kwam goed uit de startblokken en leek er op gebrand Scheveningen met goed voetbal te verslaan. Knullig verdedigingswerk gooide echter roet in het eten want de eerste mogelijkheid van Scheveningen verdween in het doel achter doelman Nils den Hartog. Na de openingstreffer werd Kozakken Boys nog maar sporadisch gevaarlijk en vloeiden de aanvalskrachten al snel weg.

De tweede helft leek het dan toch even de kant van de Werkendammers op te vallen. Nieuwkomer Robert Mutzers legde aan voor een vrije trap en schoot de bal hard en laag in de lange hoek waardoor de stand weer gelijk was getrokken. De Werkendammers deden daarna een poging om nog een overwinning uit het thuisduel te slepen, maar opnieuw drukte gezapig verdedigingswerk een grote stempel op de wedstrijd. Twee tegendoelpunten via een hoekschop resulteerde in een 1-3 tussenstand. Mats van Huijgevoort deed vlak voor het einde nog iets terug (2-3), maar dat kon een verlies niet vermijden.

Tekst en foto: KB Media/Niels Pruissen