KNVB Bekerfinales bij FC Drunen enorm succes

Na de officiële opening door wethouder Kees van Bokhoven, die overigens nog over een uitstekende traptechniek beschikt, barstte op alle velden de finales los. Tijdens de eerste finales Jeugd tot 15 jaar behaalde Vlijmense Boys na een spannende wedstrijd tegen Hoogeloon de beker in hun categorie. Dit tot grote vreugde van het massaal toegestroomde publiek.

Bij de jeugd tot 17 jaar was FC Drunen een van de finalisten. Na een  2-0 voorsprong  voor FC Drunen kwam hun tegenstander ODC met tien man te staan. De beker was in zicht. Toen sloegen de zenuwen toe en lieten zij ODC tot 2-2 terug komen. In de afsluitende penalty serie werd het drama voor FC Drunen compleet. Hiermede werd na het behalen van het kampioenschap de gehoopte dubbel niet gehaald. Dit doet niets af aan hetgeen dit elftal gepresteerd heeft.

Door de dag heen wisten circa 1250 toeschouwers de weg naar het sportpark van FC Drunen te vinden. De organisatie verliep op alle fronten vlekkeloos.  De KNVB kwalificeerde deze finaledag bij FC Drunen zelfs als de best georganiseerde dag die zij ooit hebben meegemaakt!

Voorzitter Henk Cornelisse: “Mede namens club icoon Jaap Verstraate zeg ik alle vrijwilligers, de EHBO’ers, verkeersregelaars, de KNVB, de scheidsrechters,  de buren Avanti, Concordia , wethouder Kees Bokhoven en onze sponsoren hartelijk dank toe. Het compliment vanuit Zeist komt hen allen van harte toe. Nu op naar de volgende uitdagingen, te weten het fameuze FC Drunen 7×7 toernooi en onze bijdrage aan Wandelen tegen Kanker”