juriaan-heijmans-beready

De blik is bij voetballend Nederland gericht op het nieuwe seizoen. Na de zomerstop volgen er weer serieuze trainingen, conditioneel en tactisch. De focus gaat dan richting de eerste echte wedstrijden. Juriaan Heijmans kijkt er naar uit om straks weer wedstrijden te voetballen met Be-Ready. En dat moet vaak met een goed resultaat eindigen, want hij wil met zijn ploeg meedoen om de prijzen.

werktalent_255550Heijmans merkte dat de animo minder werd om de trainen. “Zeker aan het einde van het seizoen, het ontbrak echt aan een doel. De noodzaak was er niet, omdat we volgend jaar pas weer echt starten.”

Het gaat al snel over dat seizoen dat komen gaat en de verwachtingen. En dat het moeilijk is om een concreet doel te noemen. “Dat is lastig omdat Marco Verschuren vertrekt, hij stopt er helemaal mee. De nieuwe trainer, Eugene van der Heijden, weet ik persoonlijk heel weinig van. Dus dan is het lastig om een echte doorkijk te geven naar volgend seizoen”, zegt Heijmans, niet wetende wat de voormalig trainer van DESK, RWB, Dussense Boys, Raamsdonk, HHC ’09 en Waspik wil met de ploeg.

Heijmans weet als aanvoerder van het elftal wel wat hij zelf minimaal verwacht in het komende seizoen. “Gezien de ploeg die wij hebben staan moeten we meedoen voor de prijzen, in ieder geval voor een periodetitel. Wij hebben voor een derdeklasser een hele goede ploeg, dan moet je je haast schamen als je helemaal geen periode pakt”, zegt de uit Hank afkomstige voetballer.

Dat bij de dorpsclub de verwachtingen hoog zijn heeft ook te maken met de aanwezigheid van Bart Dirven. Hij maakte de overstap van Almkerk naar Be-Ready, maar kwam door een kruisbandblessure en daarna de stop van het voetbal nog niet in actie in het geel-zwart. “Hij traint nu een maand of twee weer mee. Hij doet nog niet alles, maar hij zegt zelf dat het goed aanvoelt en dat hij volgend seizoen fit zal zijn. Almkerk is natuurlijk een hoger niveau en ik heb in de zaal ook nog wel eens tegen hem gespeeld, dat is een hele goede aanwinst.”

Van spelers die van buitenaf komen moet Be-Ready het wel een beetje hebben. “Het is realistisch dat we binnen no-time weer in de vijfde klasse spelen als er geen gasten van buitenaf komen, omdat we niet genoeg aanwas hebben die het niveau van de derde klasse aan kunnen. Het probleem is ook dat spelers die in de jeugd een beetje hun best doen en goed zijn, vertrekken naar clubs als Almkerk en Kozakken Boys. Be Ready is voor die jongens te klein”, zegt Heijmans, die zelf ook in de B- en A-jeugd bij de club uit Werkendam speelde.

Hij keerde terug naar Hank, om daar lekker met plezier bij Be-Ready te spelen. Daar waar het op een normale wedstrijddag nog ‘ramdruk’ is met supporters langs de lijn. “Daarom speel ik hier ook nog in het eerste, de gezelligheid en het plezier.” Wat dat betreft kan hij ook niet wachten tot er weer wedstrijden met publiek gespeeld mogen worden, ook omdat zoontje Noud dan op een gegeven moment mee kan naar sportpark De Schiethoek. “Ik ben in december vader geworden van die kleine, het is leuk om hem een keer mee het veld op te nemen. En over een tijdje dat hij tegen een balletje kan trappen. Alleen daarom al kijk ik uit naar het nieuwe seizoen!”

Klik hier voor meer informatie over Be-Ready
Klik hier voor meer artikelen over Be-Ready