Dussense Boys loopt over van jonge talenten. Met aanvaller Harry Sassen en zijn trainer Antoine Hoevenaren blikken wij vooruit naar de toekomst van de Kasteelclub.

Harry Sassen – hij is derdejaars student aan het CIOS in Goes – voelt zich in de vierde klasse meer thuis dan in de beginperiode toen hij een half jaar met Dussense Boys in de vijfde klasse uitkwam. ,,Nu zijn tegenstanders voetballend wat beter en komt er voor ons aanvallend wat meer ruimte.”

De 18-jarige Sassen (foto) was lang de jongste van het stel, maar dat is nu niet meer het geval. ,,Joeri van Heel is erbij gekomen, die is een jaar jonger dan ik.” Sassen proeft dat Dussense Boys veel potentie heeft en voetballen op zondag is voor hem geen bezwaar. ,,Soms denk ik wel eens dat voetballen op zaterdag voordelen heeft, maar dan alleen omdat je dan na de wedstrijd gezellig naar de stad kan. Dat is voor ons op zondag anders, want een dag later is het wel maandag.”

Talenten

Dussense Boys-trainer Antoine Hoevenaren kreeg in de winter van 2016 -2017 een groepje talentvolle junioren tot zijn beschikking. ,,Naast Harry Sassen kwamen ook Lars Stevens, Lars Branderhorst en Alexander Sevenhuijzen tussentijds over naar de senioren.” Hoevenaren licht Sassen er even tussenuit. ,,Zijn ontwikkeling was in het begin stormachtig. Hij scoorde veel voor ons en had een stevig aandeel in het kampioenschap. In de vierde klasse werd het taai voor Harry. Daarom was ik onlangs zo blij voor hem dat hij drie goals tegen WDS maakte. Dat bracht hem in dit seizoen op vijf doelpunten. Hij is zich op dit moment weer aan het door ontwikkelen.”

Dit jaar kwam ook Joeri van Heel erbij en sluiten de junioren Joris de Kok en Jacco de Graaf regelmatig bij. ,,Het is goed dat wij in 2017 naar de vierde klasse zijn teruggekeerd. Dat is voor die jonge gasten veel beter. Zij hebben een half jaar in de vijfde klasse meegedaan. Daar was ik wel eens bang dat die jonkies doormidden zouden worden geschopt.”

Hoevenaren proeft wel dat spelers als Lars Branderhorst en Harry Sassen voor zichzelf kunnen opkomen. Dussense Boys staat na tien wedstrijden net boven de degradatiestreep en gaat voor handhaven. ,,Dat blijft onze eerste doelstelling, maar ik kijk ook naar vorig seizoen en wil een stapje vooruit, dus mik ik op plaats zes of zeven.” Dat noemt Hoevenaren niet onrealistisch, want de competitie-indeling is vrijwel gelijk gebleven en er zijn geen sterke ploegen uit de derde klasse bijgekomen.

,,De huidige klassering valt mij nog niet mee”, roept Hoevenaren na de 8-1 thuisoverwinning tegen Boeimeer. ,,Wij hebben verloren van Berkdijk en VCW en dat zijn de ploegen waar wij eigenlijk van hadden moeten winnen.’’ De wedstrijd op 16 december tegen SC Hoge Vucht vervalt. ,,Dat de KNVB die vereniging heeft geliquideerd, daar ben ik blij mee. Wij hebben twee seizoenen met die club in de competitie gezeten. Dat zijn zulke vervelende wedstrijden. De ziektes die ik van spelers en supporters van die club naar mij toegeroepen heb gekregen, dat is echt niet normaal. Wegwezen met die lui, prima.”

Harry Sassen verwacht dat het vertrek uit de competitie wel enig effect heeft, maar dat de spelers toch weer bij andere clubs gaan opduiken. ,,Die komen wij wel weer ergens tegen”, verwacht de jonge aanvaller van Dussense Boys, die blij is met geroutineerde medespelers als André Segeren, Martin Blom, Bob Leemans en Bart van Dongen. ,,André is zo belangrijk voor ons, die kunnen wij absoluut niet missen.”