Ruben Siland is op 11-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij V.V. Sleeuwijk. Los van zijn korte uitstapje naar GJS, heeft hij alle jeugdteams van V.V. Sleeuwijk doorlopen. Later is hij de uitdaging bij Wilhelmina ’26 aangegaan voor drie jaar, maar is sinds twee seizoenen toch weer terug op het oude nest.

 

HappyPoint_desinfectie

Na het afronden van zijn hbo-opleiding Accountancy aan de Avans Hogeschool in Breda, is hij werkzaam geworden als Interim-Financial via Kasparov Financials en BI. “Naast voetbal als grote hobby vind ik het ook leuk om te tennissen en andere sporten te beoefenen. Buiten het sporten vind ik het erg interessant om reizen te maken over de hele wereld.”

We praten met Ruben over het begin van zijn voetbalcarrière. “Op mijn 18e werd ik door Philip den Haan bij de selectie gehaald. Samen met andere teamgenoten zoals: Andor van Andel, Jeffrey Molhoek en Akram Mahamed, kregen wij volop kans om onszelf te laten zien. Na 3 jaar was er wat onenigheid, waarna ik besloot om te vertrekken naar Wilhelmina’26. Daar heb ik een fantastische tijd gehad met de spelers en de club. Zoals gezegd ben ik weer terug bij Sleeuwijk en heb het hier goed naar mijn zin.”

Siland heeft mooie en ook minder mooie momenten mogen meemaken tijdens zijn loopbaan “Het kampioenschap in de A1 is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Maar helaas heb ik twee jaar geleden ook een minder mooie mededeling gekregen. Ik kreeg te horen dat mijn knie niet meer in topvorm is. Het kraakbeen begint nu tekenen te laten zien van een persoon van 35. Ik heb toen zeven maanden niet gevoetbald en moet nu vaak oefeningen doen om mijn knie zo lang mogelijk mee te kunnen laten gaan.”

De 25-jarige voetballer vindt het spelletje ontzettend leuk om te doen. “Naarmate ik ouder word merk ik dat het veel minder fysiek is dan ik altijd dacht. Je speelt voetbal 80% in je hoofd en 20% met je lichaam. Dit merk ik steeds vaker met positioneren en het spelletje lezen, dat blijft het uitdagend maken.” Clarence Seedorf is een absoluut voorbeeld voor hem. “Een speler die tot de absolute wereldtop behoorde.” Binnen zijn eigen club heeft hij ook erg veel respect voor Co van Iersel. “Dit is onze leider, hij staat altijd voor je klaar en dat gaat altijd gepaard met een lach op zijn gezicht.”

Ruben hoopt met V.V. Sleeuwijk in de tweede klasse te kunnen blijven acteren. “Dat is een realistisch doel als je kijkt naar de mogelijkheden die we binnen onze selectie hebben. Tevens hebben we in de voorbereiding van het seizoen laten zien niet onder te doen voor verschillende teams die een klasse hoger spelen.” Persoonlijk hoopt Siland vooral veel plezier te kunnen blijven houden in het spelletje en zo lang mogelijk nog in het eerste elftal te kunnen blijven spelen.

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk