Martijn Verhoeven is begonnen met voetballen toen hij zes jaar was, hij besloot meteen te gaan keepen. Hij heeft een korte periode stage mogen lopen bij Willem II, wat voor hem een mooie ervaring was. Hij hoopt nog een aantal jaar mee te kunnen draaien in de tweede klasse met VV Sleeuwijk.

HappyPoint_desinfectie

De 32-jarige keeper is woonachtig in Sleeuwijk en is werkzaam bij een M&A-Boutique. Naast het voetballen blijft hij wel graag actief bezig. “In de zomer zwem ik ’s ochtends aan aantal baantjes en speel ik graag een rondje golf.” Het huidige seizoen begon voor Martijn en zijn team opnieuw in de tweede klasse, nadat vorig jaar de competitie werd afgebroken vanwege het Corona virus. “De eerste twee wedstrijden gingen verloren, maar daarna wonnen we de derby tegen Woudrichem en speelden we gelijk tegen Heukelum. Helaas werd na die wedstrijd de competitie wederom stilgelegd vanwege de bekende maatregelen.”

Als we Verhoeven vragen naar zijn hoogtepunten is hij stellig. “Het kampioenschap van 2018-2019, eveneens het jaar waarin onze vereniging 75 jaar bestond. Dit was een fantastisch jaar en dus ook het mooiste moment in mijn voetbalcarrière.” Maar ook heeft hij een minder mooi moment mee moeten maken. “Ik heb een vervelende blessure aan mijn arm gehad, waardoor ik een paar maanden niet heb kunnen keepen. Af en toe spelen de klachten nog wat op, maar doorgaans ondervind ik er geen hinder meer van.”

Voetbal is voor hem een fantastische uitlaatklep. “Na een volle werkdag kun je even je gedachten verzetten op het trainingsveld.” De keeper heeft vroeger altijd een idool gehad, namelijk Edwin van der Sar. Op dit moment kijkt hij nog steeds tegen hem op, maar ook binnen VV Sleeuwijk zijn er zulke mensen. “De vele vrijwilligers die onze club telt daar heb ik heel veel respect voor. Een sportvereniging kan niet zonder vrijwilligers en het is mooi om te zien dat zoveel mensen zó betrokken zijn bij een club.”

Tenslotte praten we met Martijn over de toekomst en zijn ambities. “Dit seizoen zal er niet meer in competitieverband worden gevoetbald. Gelukkig is er veel animo om een vriendschappelijke regio-competitie op te zetten, hopelijk dat we op die manier nog een aantal wedstrijden mogen spelen. Op dit moment wil ik zoveel mogelijk weer genieten van de trainingen die weer door mogen gaan. Ik hoop zo snel mogelijk weer wedstrijden te kunnen spelen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk

Bron foto: regiovoetbal