Lars Stevens is geboren en getogen in Dussen en is hier ook als kleine jongen bij de plaatselijke club begonnen. Op het veld heeft hij al op meerdere posities mogen spelen en heeft zelfs nog onder de lat mogen staan bij V.V. Almkerk. We praten met hem over zijn carrièreverloop, zijn hoogte- en dieptepunten, wat voetbal voor hem belangrijk maakt en tenslotte kijken we terug op het huidige seizoen en ook blikken we alvast vooruit op komend seizoen.

HappyPoint_desinfectie

We vragen Stevens hoe zijn carrière als voetballer is begonnen. “Ik was vier of vijf jaar oud toen ik ben begonnen met voetballen. Toen ik in de E’’tjes kwam ben ik gaan keepen om vervolgens in de D”tjes de overstap te maken naar V.V. Almkerk. Hier heb ik vier jaar lang gekeept en daarna ben ik weer teruggekeerd op het oude nest, om daar weer te gaan voetballen. Tussendoor heb ik bij Dussense Boys nog een jaartje gekeept maar uiteindelijk toch voor het voetballen gekozen. Op mijn 18e heb ik noodgedwongen de overstap moeten maken naar de selectie van Dussense Boys, wegens een tekort aan spelers voor een A-elftal. In dat eerste jaar zijn we ook direct kampioen geworden in de vijfde klasse. Ik ben nu bezig aan mijn vijfde jaar vast in het eerste waar ik op mijn 17e als jeugdspeler mijn debuut heb gemaakt. In deze vijf jaar heb ik op verschillende posities gespeeld, in de jeugd speelde ik altijd als centrale middenvelder. In mijn eerste jaar in het eerste elftal speelde ik ook vooral als een van de drie centrale middenvelders. Vervolgens zijn we na het kampioenschap veranderd van systeem en werd ik in een 4-4-2 gebruikt als rechtsback. Het seizoen daarop heb ik nog een aantal bekerwedstrijden gekeept, omdat zowel de eerste keeper als reservekeeper geblesseerd waren. Daarna ben ik als laatste man gaan spelen om vervolgens het seizoen daarop onder de nieuwe trainer weer als rechtsback geposteerd te worden. Dit seizoen ben ik weer begonnen op mijn vertrouwde positie. ‘In de toekomst hoop ik meer een centrale rol te bekleden omdat mijn snelheid gelijk staat aan die van Per Mertesacker. Dat is niet altijd even makkelijk tegen een snelle linksbuiten’, zegt hij met een knipoog.

Als we hem vragen naar zijn hoogtepunten vindt hij het lastig om er een te kiezen. “Als ik moet kiezen is de bekeroverwinning die ik heb mogen ervaren in de B-jeugd, een mooi moment. Echter denk ik dat het kampioenschap in de vijfde klasse met het eerste elftal een specialer moment voor mij was, dit was in mijn debuutjaar.” Maar ook een minder mooi moment kwam ter sprake. “De verloren thuiswedstrijd van VV Be-Ready was voor ons wel een dieptepunt. Dit is voor ons meestal de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Hierin veroorzaakte ik twee penalty’s, allebei onterecht gegeven naar mijn mening, hierdoor verloren we de wedstrijd.”

Het is lastig voor de 23-jarige rechtsback om te vertellen wat voetbal voor hem zo belangrijk maakt. “Voetbal heeft een groot deel van mijn leven ingenomen en het is ook hetgeen waar ik het liefste mee bezig ben. Voetbal is voor mij meer dan alleen maar een hobby, het liefst ben ik heel de week met voetbal bezig.” Naast het voetballen heeft hij eigenlijk nog weinig andere hobby’s. “Ik vind het leuk om af en toe een rondje te mountainbiken of een potje te darten met vrienden. Ik spreek graag af met vrienden om een pilsje te drinken of om een festival te bezoeken. Wanneer ik tv kijk, kijk ik eigenlijk ook alleen maar naar voetbal, dus een groot deel van mijn leven bestaat eigenlijk uit voetbal.”

Ten slotte kijken we terug op het huidige seizoen en blikken we vooruit op de toekomst. “Het huidige seizoen valt weinig over te zeggen, omdat we wegens het Coronavirus hebben moeten stoppen. Hetzelfde geldt voor het seizoen hiervoor alleen daar waren we al wat langer onderweg. We waren iets van tien minuten verwijderd van een periodetitel, omdat een gestaakte wedstrijd nog ingehaald moest worden. Dit was erg zonde omdat we met een periodetitel geschiedenis hadden geschreven voor Dussense Boys. Als ik vooruitblik op het volgende seizoen, denk ik dat we een goede kans hebben op een periodetitel en ik denk dat we hier ook naar moeten streven. Als het goed is krijgen we weer goede doorstroming vanuit de jeugd waar we alleen maar beter van worden. Dus met hun erbij moet het zeker goed komen en hoop ik komend seizoen nacompetitie te spelen, om eventueel te promoveren naar de derde klasse,” sluit hij hoopvol af.

Klik hier voor meer informatie over Dussense Boys
Klik hier voor meer artikelen over Dussense Boys