Op Oudejaarsdag gaan we in gesprek met Jenner Koek, linksbuiten van VV Almkerk. Jenner speelde na zijn gehele jeugd nog tot zijn 19e voor VV Sleeuwijk. Sinds dit seizoen is hij van start gegaan bij eersteklasser VV Almkerk. Zijn debuut in de senioren was op 16-jarige leeftijd tegen de amateurs van Willem II. Jenner begint nu aan zijn vierde seizoen in de senioren, wat een ander seizoen werd dan verwacht.

HappyPoint_desinfectie

De student uit Sleeuwijk volgt momenteel de opleiding Commerciële Economie Sportmarketing en Management aan de Hogeschool Rotterdam. Naast veldvoetbal speelt Jenner in de zomermaanden Beachsoccer op Eredivisie niveau met zijn team BS Altena. Ook mocht hij in de zomer van 2019 debuteren voor het Nederlands Elftal. “In 2019 heb ik in Marokko drie interlands voor Nederland gespeeld tegen Oman, Algerije en Marokko”.

Op zijn vierde begon Jenner bij de kabouters van VV Sleeuwijk. Vanaf de E1 speelde hij altijd in de selectie teams. “Toen ik eerste jaar B-junior was speelde ik mijn eerste paar wedstrijden voor de A1 in dit jaar werd de A1 kampioen. Het jaar erna ging ik in de winterstop vervroegd over naar de A1. Aan het einde van dat jaar speelde ik ook al mijn eerste wedstrijden in het eerste elftal mee.” Aan het einde van dat seizoen had Jenner zijn basisplaats te pakken. Het jaar erop werd het team kampioen in de derde klasse. Het volgende seizoen in de tweede klasse ging verloren door het corona virus. “Toen werd ik gevraag om voor VV Almkerk in de eerste klasse te komen spelen.”

Het seizoen bij Almkerk begon met wisselende resultaten, er werd goed gespeeld tegen sterke tegenstanders, maar tegen de ‘op papier’ mindere tegenstanders ging het in de voorbereiding slechter. “Maar de 3-0 overwinning op derde divisionist GVV Unitas is toch lekker, vooral als je zelf mag scoren. Ook vind ik een magere 0-2 tegen tweede divisionist Kozakken Boys niet verkeerd. Vooral als je dan tegen spelers als Royston Drenthe staat”. De competitie begon prima voor Almkerk met twee overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag. Toch is Jenner bang dat het voor niets is geweest.

Als we Jenner naar zijn hoogtepunt vragen binnen zijn nog beginnende carrière zitten hier al mooie momenten tussen. Hij noemt onder andere het kampioenschap met Sleeuwijk in het seizoen 18/19. “Vuurwerk, rijen vol met publiek, scoren en kampioen worden. Er is niks mooiers”.

Ook zijn debuut als speler van het Nederlands Elftal Beachsoccer is een hoogtepunt. Elke dag een wedstrijd spelen in minimaal 25 graden op het strand van Agadir. Vervolgens ook nog twee keer mogen scoren is geweldig spreekt Jenner uit! Stiekem vond Jenner het als 19-jarig ventje ook wel vet om directe duels uit te vechten met Royston Drenthe in de voorbereiding.

Van de hoogtepunten vliegen we door in de dieptepunten. Gelukkig kent Jenner deze eigenlijk niet. “Ik ben nog nooit langer dan twee weken geblesseerd geweest. Als ik dan iets moet benoemen is het de rode kaart in de derby tegen VV Woudrichem. In de stromende regen kreeg ik ergens rond de 70ste minuut mijn tweede gele kaart voor een overtreding waar je nog geen vlieg mee doodt.”

In de toekomst wil Jenner graag eerst belangrijk worden voor Almkerk met goals en assists. “Ik ben nog jong en wil zoveel mogelijk spelen om te kijken hoever ik kan komen”. Voor een optimale prestatie heeft hij daarom ook een aantal rituelen die hij uitvoert voor de wedstrijd. s’ Ochtends een koude douche, goed ontbijten, een lekker muziekje op en minimaal acht uur slaap de nacht ervoor.

Voetbal is een echte uitlaatklep voor alles wat je de rest van de week doet vertelde Koek. “Ik kan echt de hele week uitkijken naar de wedstrijd op zaterdag”. Vroeger als er op zaterdagochtend nog een wedstrijd werd afgelast dan was Jenner nog wel is chagrijnig om dat het gewoon het leukste is wat er is.

Nu het voetbal stil ligt proberen veel spelers zich fit te houden, zo ook Jenner. “Ik ga normaal gesproken minimaal vier keer per week naar de sportschool, maar sinds corona is dit elke dag geworden. Helaas zijn de sportscholen dicht op dit moment”. Als alternatief gaat Jenner 2 á 3 keer per week hardlopen en doet hij aan krachttraining in het sportparkje in Sleeuwijk met zijn eigen gewichten.

Als laatste werpen we nog een blik op de toekomst als er dit seizoen nog gevoetbald mag worden. “Hopelijk mogen we zo snel mogelijk weer het veld op. Ik denk niet dat de hele competitie nog uitgespeeld kan worden, maar als we zometeen weer wedstrijden kunnen spelen, maakt me dat ook niet uit. Ik ben al blij als het überhaupt weer mag, het heeft nu wel lang genoeg geduurd!”

Foto: VV Almkerk

Klik hier voor meer artikelen over VV Almkerk
Klik hier voor meer informatie over VV Almkerk