GRC’14 kende na 2 wedstrijden een goede start van de competitie, helaas werd de derde wedstrijd verloren van N.I.V.O Sparta en de vierde wedstrijd al afgelast vanwege corona. Met zes punten na drie wedstrijden mag de club uit Giessen en Rijswijk niet klagen. We spreken o.a. over deze goede start met middenvelder Dennis van Es van GRC’14.

HappyPoint_desinfectie

Dennis begon ooit bij Rijswijkse Boys, wat in 2014 gefuseerd is met VV Giessen tot GRC’14. Hij is nu dus al een tijdje terug op het oude nest. Na Rijswijkse Boys heeft Dennis in de jeugd nog tot de A-junioren bij Kozakken Boys gespeeld. Na Kozakken Boys heeft hij de overstap gemaakt naar VV Hardinxveld, hier heeft hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal gemaakt. Na VV Hardinxveld is Dennis naar Roda Boys gegaan en nu is hij dus weer terug op het oude nest bij GRC’14.

Om te beginnen stelt Dennis zich even aan u voor. “Mijn naam is Dennis van Es, 26 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rijswijk, opgegroeid samen met mijn ouders en een oudere broer, die nu sinds een aantal jaar niet meer actief is als voetballer maar als jeugdtrainer bij de JO19. “. Naast de sport heeft hij zijn opleiding al afgerond en is die al een tijdje werkzaam in Rijswijk. “Ik heb een aantal jaren geleden een MBO opleiding detailhandel afgerond en inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam als assistent bedrijfsleider bij Spar Kraaij in Rijswijk.”

Net las u al dat Dennis in de jeugd al de stap hogerop maakte. Naast Kozakken Boys heeft hij ook voor de KNVB gespeeld. “Ik voetbal al van kinds af aan. Ik ben begonnen als kabouter bij Rijswijkse Boys. Vanaf de E ben ik naar Kozakkenboys gegaan en heb daar vervolgens mijn jeugd doorlopen. Tijdens deze periode ben ik een aantal keer geselecteerd voor het KNVB regioteam, waarmee we wedstrijden en toernooien speelden tegen clubs zoals, NAC Breda en Sparta.” Dennis zijn broer was al een jaar actief voordat hij de stap naar VV Hardinxveld maakte, dit is één van de redenen voor zijn overstap. “Omdat de kans klein was bij Kozakken Boys het eerste elftal te halen, besloot ik de overstap te maken naar VV Hardinxveld, waar mijn broer toen der tijd al een jaar actief was.”

In Hardinxveld kende Dennis twee succesvolle seizoenen. “Na 2 succesvolle seizoenen kreeg ik de kans om een stapje hoger op te gaan. Ik kwam uit bij Roda Boys, waar ik wederom 2 seizoenen gespeeld heb. Bij Roda Boys heb ik het altijd ontzettend naar mijn zin gehad. Het was een leuke en gezellige club.” Nu speelt hij alweer zijn vijfde seizoen voor GRC’14. “Toch besloot ik na 2 jaar iets dichter bij huis te gaan voetballen. Ik ben toen samen met mijn broer Kelvin naar GRC’14 gegaan. Hier ben ik nu begonnen met mijn 5e seizoen. GRC’14 voelt voor mij als een thuishaven, ik ken hier veel mensen vanuit het dorp en mijn werk.”

Naast het veldvoetbal is Van Es ook twee jaar actief geweest voor de zaalvoetbalvereniging CFM Transito uit Werkendam.

Dennis zit duidelijk goed op zijn plek bij GRC’14, we vroegen hem namelijk naar zijn ambities voor de toekomst. “Mijn ambitie is om met GRC een stabiele eersteklasser te worden. Met ons huidige team en jongens die doorstromen vanuit de jeugd. Een mooi voorbeeld hiervan is Wessel Westerlaken. Ik heb hem een aantal jaar geleden nog training gegeven in de JO15 en nu staan we samen in de basis van het 1e. Ik ben 26 en heb al een aantal mooie clubs gehad, voor nu zit ik bij GRC goed op mijn plek en hier ga ik niet zomaar meer weg.”

Zoals u in de inleiding al kon lezen is GRC’14 erg goed gestart. “We zijn het seizoen boven verwachting begonnen. We hebben nu 3 wedstrijden gespeeld, waaruit we 6 punten hebben behaald.”

Iedere voetballer kent hoogte- en dieptepunten, zo ook Dennis. “Een hoogtepunt voor mij persoonlijk is het eerste seizoen wat ik bij VV Hardinxveld heb gespeeld. Ik kwam nieuw bij de club, dit was mijn eerste jaar bij de senioren. Ik heb in dit seizoen bijna alle wedstrijden gespeeld en veel goals gemaakt. Bij Roda Boys en GRC heb ik voor promotie gespeeld en bij CFM Transito ben ik kampioen geworden in de topklasse.” Dennis heeft gelukkig meer hoogtepunten dan dieptepunten. “Toen ik de overstap maakte van VV Hardinxveld naar Roda Boys had ik hoge verwachtingen. Helaas degradeerde we het eerste seizoen naar de 2e klasse.”

Fit blijven en zoveel mogelijk wedstrijden in het eerste van GRC’14 spelen zijn Dennis zijn persoonlijke doelen. Hierbij kijkt hij graag naar Georginio Wijnaldum. “Hij is een echte box to box speler met veel loop vermogen, die regelmatig een goaltje meepikt.” Nu de voetbal stil ligt, loopt Van Es regelmatig hard om fit te blijven.

Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor voetbalverenigingen. Ook Dennis vindt het belangrijk dat deze mensen gewaardeerd worden. “Voor mij zijn alle vrijwilligers binnen de club toppers. In het bijzonder Kobus, hij zorgt rondom wedstrijden en trainingen ervoor dat alles in orde is en is altijd op de club te vinden.”

Wederom vragen we wat dit mooie spelletje zo belangrijk maakt voor de speler, Dennis zijn antwoord is als volgt: “Voetbal is er bij mij met de paplepel ingegoten, ik kom uit een echte voetbal familie. Mijn ouders gaan al vanaf kleins af aan overal mee naartoe, dat waardeer ik enorm. Dit heeft vele deuren voor mij geopend. Verder vind ik het belangrijk dat ik met veel plezier, met vrienden in mijn eigen dorp kan voetballen en achteraf een biertje kan drinken.”

Tenslotte blikken we met Dennis vooruit op een seizoen wat tijdelijk stil ligt. “Tot nu toe hebben we 3 wedstrijden gespeeld en ligt de competitie stil vanwege corona. Ik ben bang dat we dit jaar weinig wedstrijden meer zullen spelen.” Er is tot nu toe weinig hoop voor de toekomst, maar laten we die hoop niet verliezen.

VoetbalJournaal wenst Dennis en zijn team alle succes toe zodra de competitie weer begint!

Klik hier voor meer artikelen over GRC’14
Klik hier voor meer informatie over GRC’14