Tussen alle corona en sport adviezen door gaan we ook altijd nog in gesprek met spelers over hun voetballoopbaan. Vandaag doen we dit met Ali Mahamed (18) van VV Altena. Ali is pas 18 jaar maar maakte twee jaar geleden al zijn debuut. Nu is hij bezig aan zijn derde seizoen bij de hoofdmacht van de club uit Nieuwendijk.

HappyPoint_desinfectie

Op zijn 16e maakte Ali al zijn debuut voor de hoofdmacht van Altena. In datzelfde seizoen maakte hij nog de overstap van de JO17 naar de JO19. Hij neemt ons mee in zijn nog prille voetbalcarrière. “Mijn voetbalcarrière begon in de E- jeugd bij Altena, vanaf toen heb ik alle jeugdteams doorlopen. Ik was 16 jaar toen ik naar de O19 ging, dat ging zo goed dat ik na 5 wedstrijden bij de O19 de overstap mocht maken naar het eerste elftal. Na twee keer te hebben meegetraind, zat ik gelijk in de wedstrijdselectie thuis tegen Pelikaan. Ik kwam in de 2e helft het veld in bij een 0-2 achterstand, helaas verloren we toen met 1-3. Een wedstrijd later, in eigen huis tegen Noad’32, was ik basisspeler en maakte ik mijn eerste doelpunt in het eerste elftal. Inmiddels ben ik aan mijn derde seizoen bezig bij Altena 1.”

Dit zijn indrukwekkende woorden over een speler die pas 18 jaar oud is. Doordat hij al op zo’n jonge leeftijd bij een tweedeklasser speelt, moet hij hard werken voor zijn plekje. Dit bleek ook toen we vroegen naar zijn ambities voor de toekomst. “Ik ben op dit moment keihard aan het werken om een basisplaats te veroveren bij Altena. Er is veel concurrentie op mijn positie, dus een makkelijke opgave zal het niet worden.”

Door Covid-19 liggen momenteel alle competities stil. Het seizoen is dus nog erg jong, ook al zitten we in november. We vroegen Ali hoe het huidige seizoen gaat. “We zijn best goed begonnen met het nieuwe seizoen. We zijn door in de beker na 2 lastige uitwedstrijden, waarin we lang met 10 man stonden en uiteindelijk gelijk speelden. In de competitie hebben we nu zes punten uit de eerste drie wedstrijden. Al met al best wel een redelijke start.”

In het voetbal krijg je als speler met hoogte- maar ook met dieptepunten te maken. Ali gaf aan, gelukkig, nog niet een echt dieptepunt mee te hebben gemaakt. Wel kon hij ons over een van zijn hoogtepunten vertellen. “Mijn hoogtepunt vond plaats in 2018. Ik mocht na een lang herstel van een hamstrings blessure het seizoen afmaken met de O19. De O19 stond op dat moment in de beker finale. We wonnen deze finale met 2-0!”

Spelers die willen ontwikkelen als voetballer, stellen doelen voor zichzelf op. Ali vertelde ons een van zijn doelen en hoe hij deze behaalt. “Mijn doel is om beter en fitter te worden. Ik probeer mezelf wekelijks te verbeteren en vooral veel te leren van de ervaren spelers.” Als jonge speler kan je alleen al veel leren door naar adviezen van oudere en ervaren spelers te luisteren.

Rituelen voor de wedstrijd of bijgeloof doet Ali niet aan. Wel heeft Ali een voorbeeldvoetballer. Neymar is voor Ali een genot om naar te kijken. “Ik vind het heerlijk om naar hem te kijken. Hoe hij zijn acties maakt. Hij maakt er altijd een showtje van.”

Iedere speler heeft zijn eigen reden voor het spelen van het spelletje. Ali vertelde ons wat hij zo mooi vindt aan voetbal. “Voetbal is eigenlijk de ideale uitlaatklep voor mij. Ik kan altijd mezelf zijn als ik aan het voetballen ben. Zelf voetballen gaat nu niet, maar gelukkig kunnen we het nog wel op tv zien. Ik vind het een stuk minder dan normaal, zonder supporters.”

Tenslotte vroegen we Ali wat hij in deze periode doet om fit te blijven. “Ik ga nu 3 keer in de week hardlopen. Daarnaast doe ik wat oefeningen thuis om fit te blijven.”

Hiermee sluiten we deze editie van ‘In gesprek met…’ af. Ben je benieuwd naar wie we de afgelopen periode nog meer gesproken hebben? Klik dan hier.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor een leuk interview? Mail dan naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Klik hier voor meer artikelen over VV Altena
Klik hier voor meer informatie over VV Altena