We beginnen ondertussen aan de derde week zonder amateurvoetbal. Sommige teams kiezen ervoor om in groepjes van vier en met de anderhalve meter regel te blijven trainen. In dit item gaan we bij spelers, trainers en verzorgers na hoe zij ervoor zorgen dat zij zelf of het team fit blijven. Dit keer zijn we het gesprek met Janno Swart (20) van VV Almkerk aangegaan.

HappyPoint_desinfectie

De linksback/linkermiddenvelder van VV Almkerk (op de foto in duel met zijn nieuwe teamgenoot, Angelo Puriel) woont in Dussen maar speelt al zijn hele leven voor VV Almkerk. Op zijn vijfde is hij begonnen bij de kabouters en hij speelt nu al zin derde seizoen bij de selectie. Janno kijkt erg nuchter naar het feit dat de competitie stil is gelegd. “Ik vind het jammer maar ik snap het wel, Er zijn veel corona besmettingen bij gekomen en dat moet juist minder worden.”

We kijken eerst even terug op de start van de competitie voor Janno en zijn team. Na vier wedstrijden staat Almkerk nu zesde met zeven punten. “We begonnen heel erg goed. De eerste twee wedstrijden gewonnen, de 3e gelijk gespeeld en helaas de 4e verloren.” De laatste wedstrijd werd, zoals Janno al zei, helaas verloren. Deze wedstrijd eindigde in 2-0 voor SVL uit Langbroek.

Veel voetballers sporten al extra naast het voetballen, dit doen zij met uiteenlopende redenen. We vroegen Janno wat hij voor de corona stop al extra deed. “Ik ging al 5/6 keer in de week naar de sportschool om fit te worden.” Nu de competitie stil ligt, wil je ervoor zorgen dat je fit blijft. “Ik ga nu extra naar de sportschool toe en om conditioneel fit te blijven ga ik nog 2 keer in de week hardlopen.”

Als voetballers kan je altijd van elkaar leren. O.a. hierom hebben we dit nieuwe item in het leven geroepen. We vroegen aan Janno wat zijn advies voor andere voetballers zou zijn. “Naar de sportschool gaan en gezond eten. Ik zou een voedingsschema voor je zelf maken om fit en gezond te blijven, daarnaast afspreken met je zelf wanneer je gaat sporten.” Een tip van de redactie is: doe vooral iets wat je leuk vind, zodat je niet met tegenzin gaat sporten.

Veel amateurvoetballers kijken op tegen de professionele voetballer die vaak op en top fit zijn. Voor Janno is Zlatan Ibrahimovic een voorbeeld. “Hij is 38 jaar oud en nog zo fit. Ik zou dat ook graag willen als ik zo een leeftijd heb.”

Tenslotte spraken we over het verdere verloop van de competitie. “Ik ben bang dat het eind december pas weer gaat beginnen. Ik hoop dat we eerder kunnen starten, maar ben bang van niet. De corona besmettingen gaan niet achteruit maar juist vooruit. Ik ben bang dat het nog heel lang gaat duren..”

Klik hier voor meer artikelen over VV Almkerk
Klik hier voor meer informatie over VV Almkerk