bratley-deboon

Bratley de Boon is een 20 jarige linksback van VV Sleeuwijk. Hij is op zijn zevende begonnen bij de club en heeft hier dan ook altijd gespeeld. Hiervoor speelde hij altijd in de lagere elftallen van Sleeuwijk. Maar vanaf zijn tweede jaar in de B elftallen speelde hij in de selectie. Vanaf november 2019 speelt Bratley als vaste waarde in het eerste elftal.

HappyPoint_desinfectie

Het begrip is er bij Bratley om de voetbalcompetities stil te leggen. “Ik vind het erg jammer dat we dit jaar veel minder hebben kunnen voetballen dan gehoopt. Ik had graag elke week drie keer op het voetbalveld willen staan, maar ik begrijp vanuit de regering heel goed dat het op een gegeven moment niet meer kon. Ik was verbaasd dat de sportscholen openbleven en er buiten niet in groepjes van 4 getraind kon worden. In de buitenlucht lijkt mij de kans op besmettingen veel kleiner dan in een hok met een hoop zwetende mensen. Ik snap vanuit de regering wel dat er maatregelen genomen moesten worden om het aantal besmettingen te verlagen. Dat het amateurvoetbal is stilgelegd is doodzonde, maar gezondheid is belangrijker dan de economie”.

Het vertrouwen groeide bij de club na een goede start. “In de voorbereiding kwamen we erachter dat we op karakter en teamwork veel voor elkaar konden krijgen. Zo wonnen we van Almkerk en GRC 14. Hierdoor groeide het vertrouwen. Het was dan ook wel heel jammer dat we de eerste 2 competitie wedstrijden verloren. We worden nooit weggespeeld, maar doen onszelf soms te kort in het creëren en verzilveren van kansen. In de voorbereiding was bijna elk schot een goal, maar in de competitie ging dit iets moeizamer. De leukste wedstrijd van het seizoen tegen Woudrichem wonnen wij wel, wat ons de vorige resultaten compleet deed vergeten. Jammer dat dit zonder publiek gespeeld moest worden, maar dat mocht de pret niet bederven. De laatst gespeelde wedstrijd tegen Heukelum eindigde in een gelijkspel die ik thuis heb moeten kijken, omdat ik op een corona-uitslag zat te wachten. Die was gelukkig wel negatief”.

Sporten is iets waar Bratley naar uitkijkt, zo blijft hij dan ook fit genoeg. “Met Sleeuwijk trainen wij op dinsdag en donderdag. Daarnaast ga ik samen met een vriend sowieso elke maandag en woensdagavond naar de sportschool. Soms gingen wij ook vaker als dit ons beide uit kwam. In mijn eentje sporten vind ik een stuk minder leuk dan met meerdere mensen. Sporten is iets waar ik altijd naar uitkijk, omdat het toch een sociaal contact is en je voldoening krijgt wanneer je weer iets actiefs gedaan hebt. De meeste mensen uit ons team proberen zo fit mogelijk te blijven. Op snapchat delen we wel is filmpjes of foto’s als we gaan sporten. Om de fitste te bepalen zouden we een keer een test kunnen doen, maar ik wil de trainer niet op ideeën brengen”.

Bratley heeft een aantal goede tips om fit te blijven. “Sporten moet geen straf zijn. Iedereen vindt iets anders leuk. Ik zou kijken wat je vrienden of teamgenoten doen om fit te blijven. Als je een gedeelde interesse hebt kan je samen sporten. Zo kan je elkaar pushen om wat te gaan ondernemen. Lange afstand hardlopen werkt denk ik minder goed voor je conditie. Interval is beter of neem een afstand van bijvoorbeeld vijf kilometer en probeer deze telkens iets te verbeteren qua tijd. In de sportschool probeer ik alle spiergroepen minimaal 1x te trainen. Zelf let ik doordeweeks op met wat ik eet. Ik houd het bij in een app om te controleren of ik niet te weinig of teveel eet. In het weekend let ik hier een stuk minder op. Dan is het ook tijd om van een lekker hapje en drankje te genieten met wat vrienden. Je hebt zelf meestal wel door of je iets gezonds eet of niet. Ik heb nooit echt een voorbeeld gehad op dit gebied, maar ik vind het wel geweldig om te zien dat Zlatan op 39 jarige leeftijd op 10 goals staat uit 6 wedstrijden. Door zijn uitstraling en fysiek maakt hij het alle verdedigers lastig. Het is echt een groot voordeel om een goede fysiek te hebben. Zo vind ik het altijd lastiger om tegen een grote stevige spits te staan omdat je daar bijna niet omheen komt”.

Sleeuwijk traint ondanks corona toch door in groepjes van vier. “Ik hoop dat ze met een goede oplossing komen om de competitie uit te spelen. Wij trainen ondanks corona wel door in groepjes van 4. Ik denk dat dit ons wel een voordeel geeft wanneer wij weer mogen beginnen met voetballen, omdat volgens mij niet elke vereniging momenteel doortraint. Onze conditie zal ons een voordeel geven ten opzichte van onze tegenstanders. Het blijft onzeker of we wel weer mogen gaan voetballen, omdat veel mensen eerst gevaccineerd moeten worden. Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gebeurd, want ik kan niet wachten om weer elke zaterdag volle bak te gaan met ons team”.

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk