VoetbalJournaal Bergen op Zoom
Jamie Goemaat vormt als centrale verdediger bij Woudrichem een twee-eenheid met zijn doelman Lex Kramers. Woudrichem kreeg dit jaar landelijke bekendheid vanwege de opmerkelijke resultaten in het vorig seizoen. De ploeg werd met slechts drie verliespunten en zes tegengoals kampioen in de derde klasse D.
WOUDRICHEM – De Woerkumers zijn gepromoveerd en keerden terug in de tweede klasse. In tegenstelling tot veel andere ploegen die de stap naar de tweede klasse maakten, handhaaft Woudrichem zich prima in de middenmoot. Het verraste zelfs door Roda Boys in Aalst op 2-2 te houden. Dat kostte de koploper bijna de periodetitel. Omdat ook Almkerk op die speeldag gelijkspeelde, kwam de titel toch in Gelderland terecht.

Met veldkapitein Jamy Goemaat kijken wij naar de verschillen en/of parallellen. Goemaat heeft ervaring opgedaan bij hoger spelende clubs als Unitas en WNC. ”Ik heb met onze trainer Leon Elands veel overleg hoe wij een wedstrijd ingaan en positioneel en tactisch staan.” Goemaat nam bij aanvang van dit seizoen een oude knieblessure mee. ”Daar had ik bij de kampioenschapswedstrijd begin april al last van. Ik dacht dat het in de zomer wel zou slijten. Later in dit seizoen speelde ik tegen Drechtstreek pas voor het eerst pijnvrij en zat er lekker in.” Goemaat is desondanks niet helemaal tevreden over de start in de tweede klasse. ”Wij staan dan wel in de middenmoot, maar ik vind dat wij vijf punten meer hadden kunnen hebben. Door eigen fouten hebben wij te veel tegengoals gekregen. Ik heb op een hoger niveau gespeeld en weet dat spitsen dan gemakkelijker afronden. Wij moeten dus zuiniger zijn met balbezit, geen fouten maken en op zijn Woerkums zoveel mogelijk gasgeven, anders spelen wij wedstrijden zoals thuis tegen Meerkerk en Hardinxveld, waarin wij vijf kostbare punten hebben verspeeld. Zoals ik het nu inschat komen wij ergens tussen plaats vier en acht uit. Dan hebben wij het goed gedaan.”

Na de promotie naar de tweede klasse ziet de wereld er voor Woudrichem-doelman Lex Kramers heel anders uit. Woudrichem doet het bij terugkeer op dit niveau redelijk goed, maar Kramers moest tot en met het duel tegen Roda Boys wel al achttien keer naar het net. ”Dat is ook de reden dat de trainer het, in overleg met de groep, in aanloop naar de wedstrijd tegen Drechtstreek heeft omgegooid. Het middenveld is versterkt zodat wij in de omschakeling beter staan. Dat geeft wat meer zekerheid.” Woudrichem hanteerde het concept met succes ook tegen Roda Boys, dat periodekampioen kon worden. ”Wij krijgen het nu lastig. Wij krijgen straks nog Almkerk en Papendrecht, maar dan hebben wij de top-drie in elk geval gehad.” Kramers geniet van de aandacht die keepers nu krijgen. ”Leuk dat er een cup voor de minst gepasseerde regiokeeper naar mij is vernoemd. Die ga ik niet winnen. Er worden nu rond de wedstrijden al grappen gemaakt omdat ik er zoveel om mijn oren krijg.”

 

©VoetbalJournaal