Altena_TC

Toen Fred Wessels in 2008 vanuit Amsterdam in Hank kwam wonen en een jaartje later lid werd van Altena, was de liefde meteen geboren. Als lid van de ‘TC’ is hij nu verantwoordelijk voor de eerste selectie en dus staat hij voor zijn grootste uitdaging tot nog toe. “We waren al een beetje bang dat dit ging gebeuren.”

mandemakers bannerWat er precies is gebeurd? Dat legt de 58-jarige Wessels graag even uit. “Met het vertrek van twee spelers hadden we wel rekening gehouden, maar de rest ging vervolgens wachten op elkaar. Veel jongens wilden graag versterkingen zien, maar die kwamen alleen als er zekerheid was over de selectie. Zo kwamen we in een vicieuze cirkel terecht.” En door die twijfel, besloten uiteindelijk acht jongens van de tweedeklasser het hogerop te zoeken. “Daardoor werd het een flinke uitdaging. Je moet ook een bepaalde identiteit zien te behouden.”

Veel gesprekken
En als iemand inmiddels maar al te goed weet wat die identiteit is, dan is het Wessels wel. “Toen ik hier een jaartje voetbalde, werd ik meteen onderdeel van de ‘TC’. Dat heb ik vijf seizoenen gedaan en nu ben ik weer terug.” In Amsterdam maakte het bestuurslid heel wat clubs mee, maar geen één kwam in de buurt van Altena, vertelt hij. “Deze ademt in alles voetbal, het gaat ook nergens anders over. En dat gekoppeld aan gezelligheid. Ik ken geen andere vereniging waar de kantine in de zomer gewoon open is.” En dus voelt Wessels zich er helemaal thuis. “Een betere inburgering dan de ‘TC’ doen, is er niet. Mijn vrouw komt hier vandaan, maar ik ken inmiddels meer mensen dan zij.”

Slapeloze nachten
Met het vertrouwen zit het nog steeds goed ondanks de vele wisselingen en heeft de club nog altijd die eigen ‘dorpse’ identiteit. “Het is een utopie om te denken dat we een volledig Nieuwendijkse ploeg kunnen hebben, maar zeventig procent is mooi.” Inzet wordt beloond, zou je kunnen zeggen. “De laatste weken voor de overschrijving sloot waren we soms wel vier of vijf dagen in de week bezig. Dan was je tot elf uur op de club.” Een beetje extra hulp zal voor in de toekomst dan ook geen overbodige luxe zijn. “Als we de ‘TC’ uit zouden kunnen breiden tot een mannetje of zes, zou dat natuurlijk een mooie stap zijn.” Desondanks blijft Wessels reëel. “We gaan opnieuw bouwen. Altena is wat dat betreft een beetje in het verleden blijven hangen, in die tijd van de gouden lichting, maar zonder middelen is dat lastiger.” Aan de vrijwilligers zal het in ieder geval niet liggen. “Ik woon vlakbij bij de club, dan zie ik iedere ochtend de oudere generatie op het fietsje voorbijkomen, dat is toch prachtig?”

Klik op vv Altena voor het laatste artikel van de club.
Klik op vv Altena voor meer informatie over de club.