Ruben Siland zit met VV Sleeuwijk volop in de voorbereiding op komend seizoen en zijn vorige week ook al begonnen aan de beker. Ruben is op zijn 11e begonnen met voetballen bij VV Sleeuwijk, tussendoor heeft hij in de jeugd één jaartje bij GJS gespeeld. Op zijn 18e debuteerde Siland thuis tegen Heukelum (2-0). Na zijn debuut heeft Ruben drie jaar in de selectie van Sleeuwijk gespeeld. Na deze drie jaar heeft hij drie seizoenen voor Wilhelmina’26 gespeeld. Komend seizoen wordt alweer zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer bij VV Sleeuwijk.

HappyPoint_desinfectie

De vorige bekerwedstrijd werd helaas met 2-1 verloren van De Meeuwen uit Zoutelande. “Wij speelde afgelopen weekend in Zoutelande tegen De Meeuwen. Na een lange busrit kwamen we in het puntje van Zeeland aan. We begonnen de wedstrijd scherp en actief. Door een scrimmage kwamen we 1-0 achter. Kort daarna kregen wij een terechte penalty nadat Andor van Andel de keeper te snel af was. Jeffrey benutte de pingel. In de tweede helft waren wij iets minder aan de bal en De Meeuwen liet zien dat ze een prima ploeg hebben. Zij scoorde uit een diepe bal de 2-1.”

Volgens Siland was Dylan van der Pluym de man of the match. “Zijn loopacties waren een zekere plaag voor de tegenstander die er maar geen grip op kon krijgen. Hij was de schakel op het middenveld voor ons.”

Vooruitkijkend naar komende zaterdag zien we een heuse derby als bekerwedstrijd tegen GRC’14. Ruben voorspelt een uitslag van 2-1 op de Roef, het sportpark van VV Sleeuwijk. “Wij spelen aanstaande zaterdag de derby tegen GRC. Tegen Sparta’30 hebben we laten zien dat we ontzettend veel scorend vermogen hebben, dus scoren gaan we sowieso. Iedereen bij ons is gemotiveerd om tegen een eersteklasser een goede prestatie neer te zetten.”

Siland heeft een mooi doel voor zichzelf gesteld komend seizoen. “Persoonlijk wil ik minimaal 3x in de competitie op het scorebord komen te staan. Aanvallend moet ik voor nog meer dreiging gaan zorgen. Dat is een mooi doel voor dit seizoen!” Ten slotte vertelt Ruben dat hij denkt op de zevende plek te eindigen dit seizoen. “Wij hebben een ploeg die, naast voetballende kwaliteiten, ontzettend veel voor elkaar over heeft (strijd mentaliteit) en ik verwacht dat dat ons een groot voordeel gaat opleveren. De sfeer is erg goed en dat zal voor ons de sleutel naar succes zijn dit seizoen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk