We gaan samen met Dylan van der Pluym voorbeschouwen op de Derby VV SleeuwijkVV Altena. Vorig jaar rond de winterstop koos Dylan ervoor om Altena te verlaten en bij VV Sleeuwijk aan te sluiten. Sindsdien heeft hij de rest van het seizoen bij VV Sleeuwijk getraind zonder officiële wedstrijd te mogen spelen. Komend seizoen is Dylan aanvoerder van het vernieuwde elftal van VV Sleeuwijk en staan ze aan het begin van het nieuwe seizoen.

banner_koningsport_small_VJ

We blikken eerst kort terug op de vorige wedstrijd tegen Beek Vooruit. Deze wedstrijd ging helaas met 3-0 verloren. “Deze wedstrijd heb ik door een blessure helaas gemist en dit was er voor ons ook een om snel te vergeten. Ondanks dat we niet goed speelden hebben we veel kansen gecreëerd en hadden we zeker wat doelpunten moeten scoren. 3-0 is daarom een geflatteerde uitslag.” Voor Dylan was Ton Drost de man of the match. “Hij ging voorop in de strijd en heeft geen duel verloren. Een jongen die op meerdere posities inzetbaar is en nooit zal verzaken. Gaan we binnen en buiten het veld nog genoeg plezier aan beleven.”

Aankomende zaterdag speelt Dylan met VV Sleeuwijk tegen zijn oude club, VV Altena. Dylan is op zijn vijfde begonnen bij Be Ready in zijn woonplaats Hank. Toen hij 15 was heeft hij al zijn debuut mogen maken in het eerste elftal van Be Ready. Hierna heeft hij vijf jaar voor Kozakken Boys gespeeld (twee jaar in de B1, twee jaar in de A1 en één jaar in het eerste). Dylan heeft de nacompetitie waarin ze promoveerden naar de Topklasse van dichtbij meegemaakt. Vervolgens heeft Van der Pluym 6 jaar bij VV Altena in het eerste gespeeld.

Dylan blikt vooruit op de komende wedstrijd tegen zijn oude club. “We zitten met VV Sleeuwijk in een goede fase waarin de koppen dezelfde kant uit staan en we een ploeg zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Voetballend is Altena dan misschien wel verder, maar als we van GRC’14 en Almkerk kunnen winnen zou ik niet weten waarom van Altena niet..” Hij voorspelt een 2-1 overwinning voor de Roefbewoners.

Dylan noemt zichzelf geen veel scorende middenvelder, maar hecht juist waarde aan assists. Hij vertelde ons over zijn persoonlijke doelstellingen dit seizoen. “Handhaving is ons doel en dan het liefst zo snel mogelijk. Persoonlijk wil ik elke wedstrijd een constant hoog niveau halen. Ik ben geen type die 10 goals per seizoen maakt maar 10 assist is een mooie doelstelling.”

Over de competitie heeft Dylan ten slotte het volgende te zeggen: “Ik denk dat Wieldrecht en EBOH gaan strijden om het kampioenschap dit seizoen. Technisch goede ploegen die ook echt versterkingen hebben gehaald. Enige doel voor ons is handhaving en dan uiteraard het liefst zonder nacompetitie.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk