Na het succes van ‘De Kerstboom van’ in de tijd van Kerst, hebben we bij VoetbalJournaal besloten dit item in een ander jasje door te zetten. We beginnen met niemand minder dan Mr. Sleeuwijk, Remko Viveen. Remko is met meer dan 500 wedstrijden de speler met de meeste gespeelde wedstrijden voor VV Sleeuwijk 1. Remko is op zijn vijfde begonnen en is na het kampioenschap in het jaar 2018-2019 gestopt in de hoofdmacht van de club uit Sleeuwijk.

Naast de meer dan 20 jaar dat Remko voor VV Sleeuwijk gespeeld heeft, is er één uitstapje geweest. Van zijn 29e tot 31e heeft Remko voor SteDoCo gespeeld. Op deze uitstap na kan je we zeggen dat Remko honkvast is geweest. Hij begon zijn carrière in de selectie namelijk al op 16-jarige leeftijd.

Remko heeft gekozen voor een 1-4-4-2 formatie. In deze formatie stelt hij de beste spelers waar hij mee bij Sleeuwijk heeft gespeeld. Te beginnen met de trainer. Hier kiest Viveen voor Cees Lagendijk. “Ik heb in mijn ‘carrière’ redelijk wat trainers afgewerkt en eigenlijk van allemaal wat opgestoken. Ik kies Cees omdat hij mij ook persoonlijk kon raken en hij het langst mijn trainer is geweest. Cees is in mijn ogen een echte motivator. Hij kon ons echt het gevoel geven dat we beter waren dan wie dan ook.” Toch was dit geen gemakkelijke keuze. “Ik wil wel even kwijt dat ik ook Theo de Boon of Pieter Tuns als beste trainer had kunnen noemen. Met Theo zijn we met Sleeuwijk seizoen 2001/2002 kampioen geworden. Pieter heeft mij teruggehaald bij Sleeuwijk 1 toen ik al gestopt was, mede dankzij hem heb ik afscheid mogen nemen met een kampioenschap.”

Op goal zien we de naam van Remko zijn broer, Berdi Viveen. “Berdi was een meevoetballende keeper die ook uitstekend was in zijn coaching.” Berdi is dus naast broer ook de beste keeper waar Remko mee gevoetbald heeft in zijn ruim 20 jaar in Sleeuwijk 1.

Op de rechtsback zien we Jimmy van de Koppel. Jimmy is sinds afgelopen seizoen gestopt om zich te focussen op zijn werk als sportfysiotherapeut. “Jimmy was snel en had een goede actie en een uitstekende voorzet. Ook had Jimmy een meer dan voldoende dosis ‘gif’ om het een tegenstander moeilijk te maken.” Centraal zien we de namen Edwin van de Heuvel en Benjamin de Gans. “Edwin was gewoon een beest. Tikkeltje gezet in die tijd, maar snel en o zo sterk!”

De naam Benjamin de Gans kunnen de lezers herkennen van de Kerstboom die hij vorige week met ons heeft opgetogen. Klik hier voor dit artikel. “Benjamin was voor Sleeuwijk buitencategorie. Snel, sterk, goed in zijn coaching en een fantastische pass.” Op de linksback positie staat Martin Lex. “Martin had longen als een paard, hij kon maar blijven gaan. In de tijd van Cees Lagendijk bij Sleeuwijk zorgden zijn backs voor zoveel aanvallende impulsen door constant op te komen en één van die backs was Martin.”

In tegenstelling tot de ‘kerstbomen’ van vorige week, zien we nu een vierkoppig middenveld. Op de rechterkant staat Johnny Schouten, momenteel actief voor VV Altena. “Johnny is een middenvelder met scorend vermogen, hij is kopsterk en heeft ook nog eens een goed loopvermogen. Lijkt me duidelijk. Jammer genoeg te snel vertrokken bij Sleeuwijk.” Centraal zien we de middenvelders Raymond Duizer en Dimitri Rombouts. “Raymond was een hele slimme, technische middenvelder. Ondanks zijn wat tenger voorkomen, niet kapot te krijgen. En niet te vergeten ontzettend stabiel.” Dimitri heeft net zoals Berdi bij de jeugd van Feyenoord gespeeld. “Dimitri had een fluwelen techniek en een uitstekend inzicht. Hij had ook nog eens een prima vrij trap. ‘Dim’ was echt een ‘mooie voetballer’.”

Op de linkerflank staat een naam die we eerder terug hebben zien komen in een van de kerstbomen. Frans van de Steenhoven. “Ik vond altijd dat Frans een versnelling in zijn versnelling had. Hield altijd 2 of 3 man bezig en er werd bij de tegenstander altijd rekening mee gehouden als Frans in het veld stond.”

We sluiten de opstelling van Remko zijn VV Sleeuwijk af met twee spitsen. Corjan slinger op links en Pasqualle Verwoerdt, All-time topscorer van Sleeuwijk, op rechts. “Corjan was een echte spits die heel veel scoorde voor Sleeuwijk groot en kopsterk! Heerlijk om een voorzet op te geven.” Pasqualle stopte op hetzelfde moment als Remko, maar zit stiekem nog steeds wel eens bij de selectie. “In één woord onnavolgbaar! Pasqualle deed altijd wat je nou net niet verwachtte, dat was voor de tegenstander ook lastig. Hij scoorde eigenlijk altijd wel een goaltje en ook die goals waren af en toe ongekend!” Hiermee sluiten we Mr. Sleeuwijk zijn opstelling af.

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk