De Kruif koestert talenten bij GRC 14

GRC 14 heeft Piet de Kruif binnengehaald als opvolger van trainer Marcel van Helmond. De inwoner van Ophemert heeft als trainer een opmerkelijk cv, want samen met Hans Kraay jr. promoveerde hij zes keer. Opmerkelijk is dat De Kruif en Kraay jr. onlangs vertrokken bij de club waar zij werkzaam waren.

GIESSEN/RIJSWIJK – De Kruif is gewend op hoger niveau te werken, maar begon als trainer in 1998 in de kelder van het amateurvoetbal, bij zesdeklasser Ophemert. Bij de club in zijn eigen dorp was hij eerder eerste elftalspeler. ,,Ik was toen al ondernemer en na drie beenbreuken was ik jong klaar met het voetbal. Op verzoek van de club werd ik tijdens de winterstop interim-trainer.” Voor De Kruif kwam zijn trainersloopbaan in een stroomversnelling toen Hans Kraay jr. zijn buurman werd. Zij pakten het samen bij Ophemert op. ,,Hans gebruikte zijn netwerk en haalde wat spelers. Ophemert werd drie jaar achtereen kampioen. Vervolgens gingen wij naar tweedeklasser FC Lienden, die wij naar de topklasse brachten. Ik voelde mij geen stroman, want wij deden het echt samen. Ik had er geen probleem mee dat de aandacht naar Hans uitging en Johan Derksen mij een stroman noemde.” De Kruif kan mede door de samenwerking met Kraay jr. een mooi cv overleggen. Tussen de jaren 2000 en 2011 promoveerde hij zes keer. Het leverde hem een contract op bij topklasser JVC Cuijk waar hij, met Kraay jr. als technisch directeur, de kwartfinale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle haalde. De band met Hans is onverminderd goed. ,,Wij zijn immers nog steeds buren hè.”

De Kruif heeft de gelegenheid om GRC 14 vaak aan het werk te zien. De Kruif zoekt wel naar aanvulling voor zijn selectie. Voorin maakt hij zich geen zorgen met talenten als Samed Köksal en Michael van den Oever (foto). Bij zaterdag-eersteklasser GRC 14 beleven ze steeds meer plezier aan linkerspits Samed Köksal. De 21-jarige Tilburger is aan zijn derde seizoen bezig. Köksal maakte in 2015 de opmerkelijke overstap vanuit de jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport naar GRC 14. ,,Toen stond daar nog dat hele oude gebouwtje van Giessen, met kleedkamers die eigenlijk niet meer konden. Maar ik zag dat daarnaast al nieuw werd gebouwd. Nu staat er een hypermodern clubgebouw met alle voorzieningen. Het is een geweldige accommodatie. Zo zie je ze in Tilburg niet. Het zou fijn zijn als wij niet in de situatie van vorig seizoen terecht gaan komen. Toen speelden wij ons op de laatste speeldag pas veilig.” Köksal ziet toekomst voor GRC 14. ,,Hier kan op termijn een goede eersteklasser ontstaan. Jammer dat eerder Sebastiaan Kolff is gestopt, maar met Mike Janssen en de pas 17-jarige Ousmane Traoure loopt er nog wel wat talent.” Samed Köksal kwam in de jeugd uit voor WSC/Waalwijk, RKDVC in Drunen en bij de gemengde BVO-jeugdopleiding van VVV-Venlo/Helmond Sport.

Total
29
Shares