Kerst komt steeds dichterbij dus er komen steeds meer kerstbomen tevoorschijn. Vandaag helpen we middenvelder en aanvoerder van VV Almkerk, Jelle Stalenhoef (28), met het optuigen van zijn spelerskerstboom. Jelle begon op zijn zesde bij Dussense Boys. Op zijn 12e heeft hij de keuze gemaakt om naar VV Almkerk, in het dorp ernaast, te gaan. Op zijn 18e maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal.

Een kerstboom kan niet gevormd worden zonder iemand die het overzicht houdt en zorgt voor een goede organisatie. Daarom beginnen we met het bepalen van de beste trainer die Jelle tot nu toe gekend heeft. “Robert Roest. Hij is tactisch gezien de beste trainer met daarbij veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.”

Zoals altijd beginnen we onderaan de kerstboom met optuigen. We beginnen dus met de keeper in onze 1-4-3-2-1 opstelling. “Maikel Korebrits is een keeper die uitstekend mee kan voetballen en beschikt over een goede reflex.”

Dan gaan we al snel over op de verdediging. Deze linie bestaat uit vier verdedigers. Te beginnen op de rechtsbackpositie. “Derk Hakkers. Derk kwam over van RKC Waalwijk en was technisch super sterk met een goede voorzet.” Aan de rechterkant van het centrale duo staat Jelle Strijtveen. Strijtveen speelt nu nog steeds samen met Stalenhoef bij VV Almkerk. “Jelle is een grote sterke gast waar je hel goed één op één mee kan spelen.”

We kunnen wel stellen dat Stalenhoef tevreden is over zijn centrale duo dit jaar. Naast Strijtveen staat namelijk Dylan den Exter. Dylan staat net als Jelle Strijtveen dit jaar centraal achterin bij VV Almkerk. “Dylan is voetballend heel goed, hij schuift op de juiste momenten door zodat er een extra man op het middenveld gecreëerd kan worden.” Als linksback zien we Remy Rodenburg. Remy speelt momenteel ook nog voor VV Almkerk. “Remy komt veel op en heeft een uitstekende voorzet met links.”

Dat Jelle achterin kiest voor spelers waar die nu nog mee speelt is niet gek, wanneer we kijken naar de resultaten die behaald zijn in met name de voorbereiding. VV Almkerk wist met 3-0 te winnen van GVV Unitas Zondag en hield hiermee dus de 0. Ook werd er met maar 0-2 verloren van tweede divisionist Kozakken Boys. In de competitie werden er dit jaar 7 punten gehaald uit vier wedstrijden.

Over tot het middenveld. Hier zien we drie namen terug, te beginnen met Walter Pellekaan. “Walter is een speler met onwijs veel inzicht, waarmee hij het hele team neer zet.” Walter heeft 16 seizoen gespeeld voor de club uit Almkerk. Centraal zien we Remco den Besten terug. “Remco is een echte stofzuiger die heel de wedstrijd kan blijven gaan.” Remco staat momenteel nog naast aanvoerder Stalenhoef op het middenveld van VV Almkerk. Kevin van de Heijkant is de naam die het middenveld compleet maakt voor Jelle. “Kevin is technisch super sterk met een hoge handelingssnelheid.”

Voordat we aankomen bij de piek van de kerstboom, moeten we nog twee spelers eronder opstellen. Hier zien de namen Rick Boons en Michel Kooyman. “Rick is super snel met een goede actie en voorzet.” Michel staat aan de linkerkant. “Michel beschikt over heel veel diepgang met een goede actie. Hij is echt iemand die wedstrijden voor je kan beslissen.”

Aangekomen bij de laatste speler van Jelle zijn kerstboom, zien we de naam Bart Dirven in de spits. “Bart kan overal vandaan doelpunten maken met links, rechts of het hoofd.” Bart heeft afgelopen seizoen zijn voorste kruisband afgescheurd in de wedstrijd tegen VV Papendrecht. Dat was gelijk zijn laatste wedstrijd voor VV Almkerk, hij vertrok afgelopen zomer namelijk naar VV Be Ready in Hank.

Hiermee staat nu ook Jelle Stalenhoef zijn kerstboom. In de afgelopen dagen gingen meerdere spelers Jelle voor. Deze kerstbomen zijn allemaal terug te vinden op onze site. Op de link hieronder kan je ze makkelijk terugvinden.

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over VV Almkerk