Na de kerstboom van de hoofdtrainer van VV Vuren, Rick Kolff, gaan we nu de opstelling van Corné van Rosmalen (27) in een kerstboom verwerken. Corné is de rechtsback van VV Altena, maar heeft hiervoor bij Kozakken Boys (waar hij op zijn negende is begonnen), SVW Gorinchem en Wilhelmina’26 gespeeld. Zijn debuut in het eerste elftal van Kozakken Boys was tegen LRC Leerdam op 26 maart in 2012.

Net als Rick kiest Corné voor Johan van de Werff als trainer. Waar Rick nog net een keuze kon maken gaat Corné toch voor de veilige keuze en kiest hij twee trainers. De tweede trainer is Michel Langerak. “Johan is tactisch zeer sterk en hij heeft altijd een wedstrijdplan. Michel is de beste veldtrainer die ik ken, Hij had altijd trainingen van een fantastisch niveau”

Onder de lat zien we een nog jonge keeper, Martijn Knoop (22). Corné kent Martijn van zijn tijd bij Wilhelmina’26, waarna Martijn naar Roda Boys/Bommelerwaard vertrok. Momenteel speelt Martijn voor eersteklasser VV Almkerk.  “Martijn heeft alles, uitstraling, meevoetballen, 1 op 1 zeer sterk. Met Martijn op de goal kun je best een balletje laten gaan. Ik vind het ongelooflijk dat hij bij Roda Boys en Almkerk geen eerste keeper is, ik zou Martijn blind opstellen.”

Op de rechtsback zien we wederom de naam van Quentin Jakoba terugkomen. “In mijn tijd bij Kozakken Boys was er geen betere. Fysiek sterk, beren conditie en een super goede en aardige gozer.” Centraal zien we de namen Marcel de Waal en Alexander Mcdermott. Over Marcel zegt Corné het volgende: “Marcel is een echte ‘Capitano’. Hij gaat altijd voorop in de strijd. Een boegbeeld.” Alexander is ook een nog jonge verdediger, maar voor Corné toch waardig voor een plekje in de kerstboom. “Alexander is spijkerhard en de meester van de sliding.” Michael Kooijman is de linkback en sluit zo de defensie af. “Michael is een prachtige gozer met een gouden trap. Hij werd ook wel ‘Mister Crossbal’ genoemd.”

Julian Geelhoedt is de eerste middenvelder in de kerstboom van Corné. Van Rosmalen: “De rust en het voetballende vermogen van Julian is heerlijk. Je krijgt het balletje altijd terug en je kunt hem op ieder moment aanspelen.” “Zijn penalty moet hij nog wel wat meer oefenen, maar vooruit!”, voegt Corné er nog aan toe. Centraal zien we Robert Bouman op het middenveld staan. “Een top gozer, een echte box to box speler en iemand die je heel graag in je team hebt. Daarnaast is hij zeer gevaarlijk met zijn hoofd.” Mark Veth van Wilhelmina’26, net als Robert Bouman, is de laatste middenvelder in Van Rosmalen zijn kerstboom. “Mark is een echte strijder. Hij is een speler die precies wist wat er in de wedstrijd gevraagd wordt. Hij helpt jongere spelers en schuwde er niet voor om je aan te pakken als dat nodig was.”

Onder de spits zien we de namen van Johnny Schouten en Arda Havar. Johnny speelt momenteel nog bij Altena en Havar kent Corné van zijn tijd bij Kozakken Boys. “Johnny zijn diepgang en scorend vermogen is een plaag voor iedere ploeg. Hij blijft 90 minuten vol gaan.” Corné had ook voor Arda nog wat mooie worden over. “In mijn tijd bij Kozakken Boys was hij een van de beste middenvelders van het amateurvoetbal. Zijn ongekende loopvermogen gecombineerd met drive en techniek, was hij een ware plaag voor elke ploeg.”

Tenslotte kiest Corné voor een zeer opvallende piek in zijn kerstboom. In de spits staat de jeugdspeler Job Borsje. Corné is trainer van de JO15-1 van Kozakken Boys en heeft op deze manier kennis gemaakt met dit talent. “Ik ben zijn trainer geweest, deze jongen heeft alles wat je in een spits zoekt. Daarnaast heeft hij een ongekende drive om beter te worden. Mocht ik in de regio trainer van een eerste elftal worden zou ik hem gelijk bellen!”

Zo sluit Corné zijn kerstboom af met mooie woorden voor iemand die we in de toekomst in de gaten moeten gaan houden.

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over VV Altena