Kerst komt steeds dichterbij, dus bij iedereen moet er ondertussen wel een kerstboom staan. Bij VoetbalJournaal helpen we alle voetballers graag met het optuigen van hun kerstboom. Vandaag helpen we Benjamin de Gans. Benjamin is inmiddels gestopt, maar heeft mooie clubs achter zijn naam staan. Benjamin begon op zijn vijfde bij VV Brederodes, waar hij later op zijn 17e zijn debuut maakt voor de zondag afdeling. Hiervoor heeft hij vanaf zijn 13e tot zijn 17e voor de jeugd van FC Utrecht gespeeld. Een jaar na zijn debuut is De Gans naar USV Hercules gegaan. Ook heeft Benjamin nog voor LRC Leerdam, Kozakken Boys, SteDoCo, VV Brederodes Zaterdag en VV Sleeuwijk.

Na tweeënhalf jaar voor VV Sleeuwijk gespeeld te hebben, heeft de docent lichamelijke opvoeding van het Altena College in Sleeuwijk ervoor gekozen om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. Benjamin heeft op verschillende niveaus voor verschillende teams gespeeld. Wij verwachten hier dan ook een mooie kerstboom van te kunnen maken.

We beginnen bij de trainer. Benjamin kiest hierin voor Michel Langerak. Michel was Benjamin zijn trainer in zijn tijd bij Kozakken Boys en LRC Leerdam. “Michel is een gedreven en gedisciplineerde trainer met goede trainingen. Hij eiste altijd het maximale van een groep.”

In zijn tijd bij SteDoCo stond Benjamin centraal in de verdediging met Ruud de Groot achter hem in het doel. Ruud is voor De Gans de beste keeper waar hij mee gespeeld heeft. “Ruud is een keeper die mee kan voetballen. Hij is altijd aan het coachen en trekt als keeper nooit zijn poot of handschoen niet terug.”

Met Ruud de Groot als stam van de kerstboom gaan we verder met de onderkant van de boom, de verdediging. Bij Kozakken Boys speelde Benjamin met Quentin Jakoba op de rechtsbackpositie. Quentin is ondertussen ook gestopt met voetballen, maar maakt nu als herstel- en fitnesstrainer deel uit van de medische staf van Kozakken Boys. “Quentin is een fysiek ijzersterke en gedreven speler. Als tegenstander kwam je hem drie keer tegen in één duel.” Naast Jakoba staat Arie Lock als rechter centrale verdediger. Benjamin kent ook Arie van zijn tijd bij Kozakken Boys. “Arie had altijd een goede crosspass en was enorm sterk in de één tegen één. In het jaar dat we met Kozakken Boys promoveerden naar de Topklasse, hadden Arie en ik de spitsen vaak in de broekzak.”

Aan de linkerkant van de defensie beginnen we met Marvin Westerduin als centrale verdediger. “Marvin was geen linkspoot, maar ook met Marvin vormde ik een ijzersterk duo in een jaar dat we naar de Topklasse promoveerden met SteDoCo. Buiten het veld was Marvin ook een geweldige gangmaker.” Opvallend is dat Benjamin kiest voor Arda Havar als linksback. Normaal gesproken zou je deze naam op het middenveld of in de aanval zien. Benjamin heeft hier een verklaring voor. “Arda is geen linksback, maar je kon hem overal neerzetten. Hij was namelijk altijd al overal op het veld te vinden. Arda beschikt over een hele goede techniek, is verdedigend én aanvallend sterk en heeft een gevaarlijk linkerbeen.”

Aan de opstelling te zien houdt Benjamin van aanvallend voetbal. Op het middenveld zien we naast Leon Bot de namen van Frans van den Steenhoven en Richie Basoski. “Richie heeft een goede balbeheersing en een goede voorzet. Hij stuurde verdedigers regelmatig het bos in met zijn acties. Als teamgenoot kon je daar alleen maar van genieten.” Centraal kiest Benjamin voor Leon Bot, met wie hij bij LRC Leerdam en Kozakken Boys gespeeld heeft. “Leon heeft het loopvermogen van een kudde rendieren. Hij heeft een enorm corrigerend vermogen, een goede inspeelpass en goede mentaliteit.”

Om het middenveld af te maken, stelt De Gans Frans van den Steenhoven aan de linkerkant van het middenveld op. “Frans kan wedstrijden in zijn eentje beslissen waarbij hij naar binnen snijdt en met rechts afmaakt. Hij heeft regelmatig acties waarbij hij twee of drie verdedigers bezig houdt. Net als Richie heeft hij ruimte voor zich nodig.” Benjamin werd samen met Frans kampioen met VV Sleeuwijk in het jaar 2018/19.

Onder de spits heeft Benjamin gekozen voor de namen Roel de Kruijk en Arif Irilmazbilek. Roel kent hij van LRC Leerdam en SteDoCo. “Roel is altijd onderweg. Hij wil altijd de bal hebben en vooruit voetballen. Daarnaast beschikt hij over een ijzersterke mentaliteit en scorend vermogen.” Arif Irilmazbilek is een aanvaller waar Benjamin mee bij Kozakken Boys gespeeld heeft. “Arif is balvast, heeft slimme loopacties en staat altijd op de goede plek.”

Als piek op de kerstboom kiest Benjamin voor Willem Looijen, uit zijn tijd bij LRC Leerdam en SteDoCo, als spits. “Een echte doelpuntenmachine. Willem is een echte doorzetter en een geweldige kerel binnen en buiten het veld.” Hiermee is Benjamin zijn kerstboom opgetuigd. Zolang de Kerst nog voor de deur staat, blijven we bij VoetbalJournaal kerstbomen optuigen, houd de website dus in de gaten!

Klik hier voor meer kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk