Corné van Rosmalen leidt jonge ‘Kozakken’ op.

 

Corné van Rosmalen is bij Kozakken Boys trainer van JO11, voor niet-ingewijden de voormalige E1. Deze groep speelt in competitie negen tegen negen in de lengte van een half veld. Zij moeten gaan wennen aan de stap naar een volledig veld.

WERKENDAM – Kozakken Boys zit ook in deze leeftijdsgroep ingedeeld met de topclubs in de regio en zo hoort dat natuurlijk ook. Van Rosmalen werkt met een jong team. De meesten van die spelers zijn eerstejaars. Kozakken Boys komt uit tegen teams van onder meer ASWH, Oranje Wit en VVGZ, waar vrijwel volledig met tweedejaars JO11-spelers wordt gespeeld. ”Fysiek is het een zware competitie voor mijn spelers, maar het is wel een mooie uitdaging en het gaat steeds beter. Het zijn veelal Werkendamse kereltjes met daarbij zoons van oud-Kozakken Boys-spelers Johan van der Werff en Marco Kant.”

De 23-jarige Van Rosmalen is al vanaf zijn achttiende jeugdtrainer. Hij volgde toen al de sportopleiding gymdocent. ”Ik ben samen met Kevin Ippel begonnen bij E5, echt de allerkleinsten. Ik vind het heel leuk om te doen.”

Van Rosmalen – hij is als buurtsportcoach in dienst bij de gemeente Gorinchem – is begonnen aan de trainerscursus UEFA III. ”Zo’n papiertje is onmisbaar, maar als je het aan mij vraagt vind ik het niet echt nodig. Ik leer op de cursus echt wel wat bij, maar uiteindelijk doe ik wel mijn eigen ding.” Zijn werk bestaat eigenlijk alleen maar uit sportief bezig zijn. ”Mijn hele dag bestaat uit sporten. Met de jeugd doen wij streetsoccer. Wij zorgen ook dat ouderen gaan bewegen.”

Van Rosmalen heeft met veel trainers gewerkt. ”Ik debuteerde bij Ad van Seeters in het eerste elftal. Later had ik Michel Langerak, Dogan Corneille, Faisal Kadiwahabi en nu alweer een aantal jaren Johan van der Werff als trainer bij Wilhelmina’26. Ik leer van iedereen wel wat.”

Van Rosmalen – hij voetbalt bij tweedeklasser Wilhelmina’26 – had dit seizoen intern bij de ‘boys’ al de stap hogerop binnen de jeugdafdeling kunnen maken. ”Daar heb ik niet voor gekozen. Werken met dit JO11-team is nog te leuk.” Hij realiseert zich dat de kans dat hij spelers aan het opleiden is die ooit het eerste elftal van Kozakken Boys halen, klein is. ”Ons eerste elftal speelt op een dergelijk hoog niveau dat al jaren eigen jonge spelers niet meer kunnen aansluiten.”

© VoetbalJournaal