Door de blessuregolf die Achilles Veen al geruime tijd teistert, krijgen andere spelers hun kansen. De jonge Rico Geeroms werd tegen Ter Leede, FC ’s-Gravenzande en Swift naast Maarten Boddaert in het hart van de verdediging geposteerd en blijkt de revelatie van het seizoen.

In de wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande was de gedrongen Geeroms in zijn element. Zijn tegenstander was bijna twee meter groot maar kwam er in duels met de Tilburger niet aan te pas. Omdat hij met een assist betrokken was bij de enige treffer van die middag, werd Geeroms terecht tot ‘man of the match’ benoemd. Tegelijk realiseert hij zich dat hij mogelijk weer op het tweede plan belandt als spelers als Thijs van den Berg en Bas van Loon terugkeren bij de groep.

,,Ik kan mij nog niet zo’n menig vormen over de kracht van de hoofdklasse, ik heb immers nog maar een paar wedstrijden gespeeld. Nu ik met betere spelers train zal ik ongetwijfeld progressie maken.” Geeroms is te bescheiden, want hij is nog maar 19 jaar en acteert al binnen het team of hij al jaren meedraait. Het is opmerkelijk, want in zijn eerste maanden bij Veen had hij nog geen minuut speeltijd gekregen.

Achilles Veen werd door oud-speler Taoufi k Ameziane getipt over het jonge talent Rico Geeroms. Vorig jaar had Geeroms een gesprek bij RKC Waalwijk om daar bij het beloftenteam aan te sluiten. ,,Ik wist toen al dat ik dit seizoen een studie op de universiteit zou gaan oppakken. De combinatie studie en overdag trainen bij RKC zou voor mij niet lukken. Daarom ben ik gewoon bij ’t Zand gebleven, de club waar ik al vanaf mijn zesde jaar voetbal.”

NADENKEN
Bij zijn vorige club werd hij ook op het middenveld ingezet. ,,Die stap lijkt mij op dit niveau te groot. Ik zie hoe Theo Martens en Ayden Kuijpers die rol invullen en dat lijkt mij nog een stap te ver.” Geeroms wil nog niet over zijn voetbaltoekomst nadenken. ,,Wij zijn nog maar net onderweg. Met deze club is niets mis, maar het reizen staat mij tegen. Ik heb een hekel aan autorijden. Carpoolen met de andere boys uit Tilburg is ook niet zo’n optie. Dan moet ik half Tilburg rond rijden. Op dat moment ben ik zelf al voorbij De Efteling.”

Trainer Giovanni Franken geniet van het spel van Geeroms. ,,Ik vind het een geweldig talent. Ik geniet echt van hem. Natuurlijk komen er nogal wat speler van niveau aan voor die positie, maar Geeroms ontwikkelt zich stormachtig. Het is een echte winnaar. Bij mij krijgt iedereen de kans. Voor mij geldt de slogan ‘dat wij niet met het beste elftal spelen maar met het beste team.”