De verdediging van Almkerk, met Derk Hakkers als rechtsback, staat als een huis. Eenmaal per 150 minuten wordt de betrouwbare doelman, Maikel Korebrits, slechts gepasseerd.

 ALMKERK – Achterin zit het dus wel goed. ,,Wij zouden uit ons vele balbezit wat meer mogen scoren, want dat breekt ons nog wel eens op”, wijst Hakkers naar zijn voorwaartsen.

Almkerk schoot er dit seizoen pas 36 binnen. ,,Punt is wel, dat wij elke week op een muur van verdedigers stuiten omdat niemand van de koploper wil verliezen. Ze gaan met hun kont in de zestien hangen en wij moeten maar naar een opening zoeken. Daar zijn wij nu net wat minder goed in.” Vanaf het volgende seizoen wordt de reistijd vanuit Hakkers’ nieuwe onderkomen in Utrecht naar Almkerk wat langer. Hij verhuisde onlangs van Oudendijk (gemeente Woudrichem, red.) naar Utrecht. ,,Voor mij overigens geen reden om bij de club waar ik al vijf jaar voor speel te vertrekken. Dat stukje heen en weer over de A27 is wel te doen. Ik heb de club al toegezegd zeker tot 2019 te blijven.”

Almkerk voegt na de zomer Sergio Thijs (Unitas zon.), Remy Roodenburg (Altena), Kazin Aydin (Oosterhout), Steven Molenschot (Waspik), Maba Jarbou (Baronie) en Nikai Derwort van DOSKO uit Bergen op Zoom aan de selectie toe. Daar staat het vertrek van doelman Robin van Wijk (Sparta’30), Maverick van Maaren (Roda Boys), Hans Keller (lager elftal), Sjoerd Boons (Altena), Christiaan van Hilst (SV Capelle), Rick Boons (onbekend) en Willem Schelle die terugkeert naar Be Ready tegenover.

Verhuizing
Derk Hakkers blijft Almkerk trouw, maar maakte in de modewereld een toptransfer. Hij werkte jarenlang met plezier bij Only for Men maar werd vorige maand benaderd door Oger om naar de vestiging in de Amsterdamse PC Hooftstraat te komen.

De titel lijkt Almkerk  niet meer te kunnen ontgaan. De ontmoeting met Roda Boys/Bommelerwaard staat nog later deze maand geprogrammeerd en zou misschien nog wat aan de uitkomst van het seizoen kunnen veranderen. Gebeurt dat niet, dan is Almkerk komende seizoen opnieuw eersteklasser. Linkerspits Remon Hofstede (foto) hoopt dan ook een bijdrage te kunnen leveren tussen de lijnen. Hij heeft trainer Robert Roest nog niets kunnen laten zien. Hij brak twee jaar geleden door, maar liep in de aanloop naar dit seizoen tegen een kniepeesblessure aan. Hofstede: ,,Een vervelende blessure, die een lang herstel vraagt. Langer misschien dan bijvoorbeeld na een kruisbandoperatie. Ik ben nu een half jaar behandeld en ga de knie nu optrainen. Het is enorm frustrerend. Ik mik op het volgend seizoen. Dan hoop ik er echt weer blij te zijn.”