Vandaag is de laatste dag van de week waarin Achilles Veen in het zonnetje wordt gezet. Zaterdag speelt VV Achilles Veen in een uitwedstrijd tegen VV Zwaluwen. We spraken opnieuw met de nieuweling Ousmane Traore (20) over deze wedstrijd. Eerder spraken we hem namelijk al in het item ‘Transfertalk’, klik hier voor dit artikel.

HappyPoint_desinfectie

Traore is overgekomen van middenmoter uit de eerste klasse, GRC’14. Het is dus nogal een stap die hij maakt. Hij speelt nu bij Achilles Veen die gedeeld bovenaan staat in de hoofdklasse. 1-1 tegen Jodan Boys is na vijf wedstrijden de enige wedstrijd waar ze punten hebben laten liggen tot nu toe. Afgelopen zaterdag werd er overtuigend met 4-1 gewonnen van DHSC. “Wij speelden als team heel goed. We gaven weinig weg, gaven weinig weg en begonnen heel goed aan de wedstrijd. Het was een belangrijke wedstrijd helaas zonder publiek, maar wij hebben de 3 punten dat is waar het om ging en daar zijn we blij mee.” Voor Traore was er geen duidelijke ‘man of the match’. “Ik vond persoonlijk iedereen op veld heel goed spelen. Iedereen speelde goed en voerde zijn taken goed uit dat kun je ook terug zien aan de uitslag.”

Morgen staat de wedstrijd tegen VV Zwaluwen op het programma. Achilles Veen is uit de startblokken geschoten en wil deze goede vorm natuurlijk vasthouden. Zwaluwen kent een mindere start met nul punten uit drie wedstrijden. Ousmane gaat zich niet wagen aan een uitslag maar voorspelt wel een winstpartij voor zijn ploeg. “Wij willen winnen om boven in te blijven. We mogen zwaluwen niet onderschatten, ze hebben 3 gespeeld 0 punten dus zullen zij willen stunten tegen ons. Het is aan ons om de concentratie te houden en dat te voorkomen. En de 3 punten mee te nemen naar Veen.”

Ousmane moet het vooralsnog doen met invalbeurten, maar is gebrand om te laten zien wat hij allemaal in huis heeft. “Ik wil veel spelen en mij zelf veel ontwikkelen en genieten van elke minuut die ik krijg op dit mooie niveau.” Traore verwacht promotie naar de derde divisie aan het einde van de competitie. Via nacompetitie of via een kampioenschap.

Klik hier voor meer artikelen over Achilles Veen
Klik hier voor meer informatie over Achilles Veen