Vandaag staan we aan de aftrap van het nieuwe seizoen met de 24-jarige spits van VV Sleeuwijk, Jeffrey Molhoek. Toen Jeffrey vijf jaar was speelde hij zijn eerste wedstrijdjes in de F6. Tussendoor is Jeffrey twee jaar gestopt om te golfen voor de Nederlandse selectie, maar door rugklachten is Molhoek weer gaan voetballen en sloot hij aan in de E1 van Sleeuwijk. Op 17-jarige leeftijd debuteerde Jeffrey in het eerste elftal onder leiding van Phillip den Haan.

banner_koningsport_small_VJ

Dit item beginnen we altijd met de vraag hoe de speler fit is gebleven in de zomer. Dus hoe heeft Jeffrey het deze aparte voetbalzomer gedaan? “Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet iemand die structureel 3/4 keer in de week gaat hardlopen. Ik heb regelmatig op straat gevoetbald. Daarnaast hebben wij eigenlijk maar twee weken zomerstop gehad, omdat we lang doortrainden (toen het weer mocht). Daarna gingen we eigenlijk gelijk weer aan de slag met onze nieuwe trainers.”

Als buitenstaander heb je wellicht veel veranderingen in het team van VV Sleeuwijk gezien, dus we vroegen aan Molhoek hoe hij tegen de selectie van komend seizoen aankijkt. “We hebben veel ervaring verloren binnen het elftal. Een aantal sterkhouders van vorig jaar zijn vertrokken, maar daarvoor in de plaats hebben we weer een aantal nieuwe spelers teruggekregen. We hebben dit jaar een jong elftal, maar we hebben een goede voorbereiding achter de rug (3-1 gewonnen van Almkerk en 8-0 gewonnen van Sparta’30.) Binnen het elftal zit het goed met de sfeer, dat hebben we gemerkt afgelopen zaterdag na de uitwedstrijd in Zeeland tegen De Meeuwen.”

Jeffrey is duidelijk positief over de vernieuwde selectie, dit blijkt ook uit zijn hoop voor komend seizoen. “Ik hoop dat we de verrassing van het seizoen gaan worden. We hebben een jong team, maar ik ben ervan overtuigd dat, wanneer we alle neuzen dezelfde kant op kunnen houden we in de tweede klasse kunnen handhaven.” Persoonlijk heeft Molhoek ook zijn doelen gesteld. “Vorig seizoen al een (half) jaar ervaring op kunnen doen in de tweede klasse. Vorig jaar had ik tot de stop van de competitie 10 goals gemaakt. Dus persoonlijk hoop ik daar overheen te gaan. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat we dit seizoen zonder stop uit kunnen voetballen en dat we een ‘normaal’ seizoen kunnen draaien met een mooie afloop.”

We sluiten dit item altijd af met de verwachting van komend seizoen. “Ik verwacht dat we een lastig seizoen gaan hebben. Maar zoals ik eerder al noemde, wanneer we alle neuzen dezelfde kant op hebben staan, ben ik ervan overtuigd dat we de verrassing van het seizoen kunnen worden. Het zal niet altijd met mooi voetbal gepaard gaan, maar wanneer we met z’n allen hard werken, kunnen we een mooi resultaat neerzetten.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk