Midden-Brabant-Koen-Desk

De 24-jarige Koen van Baardwijk maakte een prachtig debuutjaar mee in Kaatsheuvel. Met DESK greep hij het kampioenschap in de derde klasse, wat tot grote ontlading leidde binnen de club van geel en blauw. Dit seizoen hoopt hij het linkerrijtje te halen.

Koen van Baardwijk is een jongen van RWB, maar koos vorig jaar toch voor een overstap naar een andere club. Daar had hij een goede reden voor: bij DESK kon hij immers stappen zetten op sportief gebied. In zijn eerste seizoen in Kaatsheuvelse dienst groeide hij uit tot publiekslieveling, gangmaker in de kantine én belangrijke pion binnen de lijnen. Of zoals hij het zelf omschrijft: “Ik ben de moeilijkste niet, pas me makkelijk aan.” Het kampioenschap in de derde klasse was de kers op de taart.

LANGE ZIJDE
“We hadden een hele hechte groep, zowel binnen als buiten het veld. We waren vrijwel altijd samen, het was heel gezellig. Dat de resultaten meezaten, droeg daar natuurlijk ook aan bij. Het was echt een topseizoen”, zo analyseert Van Baardwijk de prestatie van DESK van vorig jaar. Zijn keuze voor een overstap ontstond op sportieve gronden. “Ze hadden de doelstelling om kampioen te worden. RWB was ook top qua organisatie, maar het spelersmateriaal bij DESK is ook nog eens geweldig. Qua naam is het natuurlijk ook een club met een goede reputatie in de regio.”

Hij merkte dat de geel-blauwen snakten naar een prijs, na een aantal teleurstellende seizoenen. “Er lag best wat druk op. We moeten, we moeten, we moeten, zo ging het in de eerste seizoenshelft.

Ze wilden niet nog een jaar in de derde klasse spelen. Uiteindelijk ging het als vanzelf. Toen het zo ver was, merkte ik grote opluchting bij iedereen binnen de club. Het werd een heel uitbundig feest. We speelden een uitwedstrijd bij SCO, maar hadden de steun van heel veel supporters. De hele lange zijde stond vol met fans van DESK.”

TWEEDE KLASSE
Ondanks een stroeve seizoensstart, met één punt uit vier wedstrijden, verwacht de 24-jarige middenvelder dat DESK het linkerrijtje van de tweede klasse kan halen. “We hebben heel veel kwaliteiten. Als we één team gaan vormen, weet ik zeker dat het goed gaat komen. Het is gewoon even wennen, alles gaat net iets sneller dan in de derde klasse.” Hij geniet zelf enorm van zijn tijd in Kaatsheuvel. “Het bevalt goed. Het draait bij mij vooral om plezier en ik ga dan ook nooit gelijk naar huis na de wedstrijd.”

De Waalwijker hoopt zelf dit seizoen een bijdrage te kunnen leveren aan het smeden van een team. “Want als dat lukt, komt de rest vanzelf wel.”

Foto: Dieter Cleijn

Wil je meer informatie over de club DESK? Klik hier