Roovers is opgevoed met voetbal en stop veel tijd in zijn hobby. “De contacten die je in de voetballerij op doet, je omgeven tussen de jeugd die je jeugdig houden is het mooiste wat er is”. Roovers hoopt nog vele jaren actief te mogen blijven in de voetballerij.

HappyPoint_desinfectie

Louis Roovers
Louis Roovers is 56 jaar oud en momenteel hoofdtrainer. “Ik ben gehuwd met Anita en hebben een zoon genaamd Luuk.” In het dagelijkse leven is Roovers een accountmanager bij een groothandel in wand- en vloertegels. Roovers zijn rayon is Noord-Brabant en Limburg. Naast het voetballen is verzamelen een grote hobby voor de hoofdtrainer. “Ik ben in de meest brede zin van het woord een verzamelaar. Zelf heb ik een voetbalmuseum en gaat mijn interesse uit naar alles wat met voetbal gerelateerd is”. Roovers bezoekt graag voetbal verzamelbeurzen. “Naast mijn voetbalverzameling ben ik ook fan van het verzamelen van ansichtkaarten, voornamelijk van mijn geboortedorp Raamsdonksveer”. Het bezoeken van rommelmarkten doet Roovers ook graag in zijn vrije tijd.

Carrière
Roovers zijn carrière begon op jeugdige leeftijd bij VV Goodluck met het trainen van de E pupillen. “Vervolgens heb ik alle leeftijdscategorieën getraind in de jeugdafdeling. Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik nodige kampioenschappen heb mogen vieren”. Dit alles combineerde Roovers met het trainen en spelen in het eerste elftal. Roovers was zes dagen per week te vinden op de club. “De vervolgstap die ik gemaakt heb is het trainen van het tweede elftal wat uitkwam op het hoogste amateurniveau van Nederland, de reserve Hoofdklasse”. Roovers heeft vier seizoenen het team gecoacht en mocht met geweldige spelers samenwerken. Met een groot gedeelte van het team heeft Roovers nog contact.

Na deze periode werd Roovers aangesteld als interim-trainer van Good Luck 1 die tweede klasse speelden. “In het seizoen 2003-2004 werd ik door toenmalig hoofdtrainer Ad van Seeters van Hoofdklasser VV Baronie benaderd met de vraag of ik interesse had om trainer te worden van Baronie 2”. Roovers voelde zich vereerd en wilde graag het gesprek aangaan. De trainer was er snel uit en parkeerde zijn grote liefde Good Luck. “Ik werd trainer van een team dat kampioen was geworden van de reserve tweede klasse. Mijn uitdaging was om de jonge groep voor te bereiden op een hoger niveau en op te leiden richting de hoofdmacht”. Het seizoen verliep crescendo als debutant en werden ze kampioen.

De volgende stap die Roovers maakte was naar het hoogste niveau van de reserve hoofdklasse. Met een club als UNA uit Zeelst trof men een zeer gerenommeerd elftal. “Dit team was vijf jaar achter elkaar kampioen geworden, de opdracht was om te handhaven”. Het seizoen vorderde en de toptalenten ontwikkelden zich naar grote hoogte en  leidde tot het kampioenschap in het eerste seizoen. “We mochten ons meten met de elite elftallen vanuit de kampioenen namens de districten om het kampioenschap van Nederland voor tweede elftallen”. Het elftal haalde een zeer verdienstelijke vierde plaats in Den Haag bij de vereniging Kranenburg. In totaal is Roovers 12 seizoenen verbonden geweest aan Baronie (in de functie van trainer en technisch manager), een prachtige club waar de nodige prijzen zijn behaald. “Ik ben trots dat ik een steentje heb mogen bijdragen aan de jeugdspelers die de stap hebben gemaakt richting de hoofdmacht”.

Uiteindelijk keerde Roovers terug op het oude nest en werd weer jeugdtrainer en jaren later hoofdtrainer van Good Luck inmiddels vierde klasser (RFC). “De seizoenen die volgden, werden er periodetitels vergaard en speelden we drie nacompetities en bij de laatste werd ook promotie met RFC in onderling treffen tegen Groot Ammers naar de derde klasse gerealiseerd”. Inmiddels is hij voor het tweede seizoen hoofdtrainer bij VV Raamsdonk. “Het eerste seizoen deden we het uitstekend. Alleen jammer dat door corona het is stilgelegd”. Huidig seizoen speelden we wisselvallig maar door het virus is de competitie weer stilgelegd. Roovers is tevreden over zijn nieuwe club en team. “De faciliteiten, de opkomst en de inzet is zeer goed. Bij Raamsdonk staat het sociale aspect ook hoog in het vaandel”. De kantine wordt goed bezocht en het nodige wordt gesponsord aan de vereniging.

Hoogtepunten
In Roovers zijn huidige functie als hoofdtrainer werk hij prettig samen met een hechte spelersgroep en alle stafleden. Dit geeft Roovers veel plezier en geniet hier intens van. “Naast dit als hoogtepunt heb ik ook sportieve hoogtepunten mogen beleven”. De hoogtepunten die voor Roovers erboven uitsteken zijn. “De wedstrijd: De Zwerver – Good luck die we wonnen met 1-2 onder toeziend oog van 800 toeschouwers in de tweede klasse, de promotiewedstrijd tussen Groot Ammers-RFC en die wonnen we 0-3 en als laatste het kampioenschap in de eerste klasse met Good Luck O13 – ASWH O13 uitslag 1-3”. Ook het kampioenschap met Baronie 1 & 2 in de (reserve) Hoofdklasse is een hoogtepunt.

Dieptepunt
De wedstrijd Right óh – Raamsdonk is voor de trainer het dieptepunt in zijn carrière. “Ik heb me tijdens de wedstrijd niet van mijn beste kant laten zien. Er werd een penalty niet gegeven en toen sloeg de vlam in de pan bij Right óh”. Roovers wilde met zijn beste intenties de boel gaan sussen maar raakte verstrikt in de malaise, hier heeft de trainer veel spijt van.

Ambitie

De grootste ambitie van Roovers is om gezond te blijven en dat wenst hij iedereen toe. “Na het komende seizoen loopt mijn contract af maar wat daarna komt zie ik wel. Ik ben niet zo’n planner, wat komt, dat komt en niet moet, alles mag”. Roovers wil graag met zijn zoon Luuk wedstrijden gaan bekijken in Engeland en Duitsland.

Klik hier voor meer artikelen over VV Raamsdonk.
Meer informatie over VV Raamsdonk? Klik hier.