maartenboddaert-achillesveen

Maarten Boddaert (31) begon op zijn zevende met voetballen bij RKVV Roosendaal. Na een paar uitstapjes is Boddaert uit eindelijk terecht gekomen bij Achilles Veen. Dit is z’n huidige club. 

HappyPoint_desinfectie

We vroegen Maarten om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Ik ben Maarten Boddaert en ik ben 31 jaar en ik kom uit Roosendaal en ik ben nog steeds woonachtig in Roosendaal. Ik werk bij Otentic Logistics als accountmanager.”

Maarten verteld over het verloop van zijn carrière. ”Ik heb mijn debuut gemaakt bij RBC Roosendaal op mijn negentiende tegen Go Ahead Eagles uit. Uiteindelijk heb ik drie seizoenen deel uitgemaakt van het eerste elftal, helaas ging RBC Roosendaal toen failliet. Toen ben ik daarna naar FC Den Bosch gegaan waar ik vijf seizoenen gespeeld heb. Contract werd in mijn laatste jaar niet verlengd en toen heb ik besloten om naar het buitenland te gaan. Ik ging naar Australië om te spelen voor Adelaide Comets. Dat is het tweede niveau regionaal in Australië. Door een vervelende blessure was mijn contract ontbonden en ben ik na zes maanden huiswaarts gekeerd. Sindsdien voetbal ik bij Achilles Veen, dit wordt mijn vierde seizoen.”

We vroegen Boddaert naar het huidige seizoen. ”Van een goede start mogen we zeker spreken. We hebben er vijf gewonnen en één wedstrijd gelijkgespeeld en staan daardoor bovenaan. Door een aantal afgelastingen staat het wel een beetje scheef qua aantal gespeelde wedstrijden maar we mogen wel tevreden zijn met deze start.”

Iedere voetballer heeft natuurlijk hoogte- en dieptepunten. ”Mijn hoogtepunt is denk ik mijn basisdebuut in het betaald voetbal en toen ik mijn eerste profcontact tekende bij RBC Roosendaal. Mijn dieptepunt is de zware enkelblessure die ik heb opgelopen in mijn FC Den Bosch tijd. Hierdoor stond ik zes maanden aan de kant.”

Voor Maarten is voetbal heel belangrijk. ”Voetbal is voor mij een stukje plezier maar ook een stukje sociaal. Een
lekkere wedstrijd spelen op zaterdagmiddag, deze dan uiteraard winnend afsluiten en daarna gezamenlijk een biertje doen in de kantine. Dat is voor mij een ideale zaterdag!”

Tot slot vragen we Maarten hoe hij denkt over komend seizoen. ”Wij hopen komend seizoen door middel van promotie de stap te zetten naar de derde divisie. Het liefst rechtstreeks maar als dat niet lukt via de nacompetitie.”

Klik hier voor meer artikelen over Achilles Veen
Klik hier voor meer informatie over Achilles Veen