Imaro Siberie is een kind van de club, Siberie heeft nog nooit voor een andere club gespeeld dan RFC. Siberie begon op zijn vijfde met voetballen bij RFC, toenmalig nog Good Luck genaamd. Op zijn 17de debuteerde Siberie tegen TSVV Merlijn. Hij was bijna trefzeker, maar raakte de lat.

HappyPoint_desinfectie

Imaro Siberie is 25 jaar oud en woont in Raamsdonksveer tegenover RFC. “Sinds dit schooljaar ben ik docent op het Curio Sport & Bewegen. Daarnaast ben ik personal trainer en groepslesinstructeur bij Wesley PT-Sports”. Siberie is een sportfanaat en dus niet alleen op voetbalgebied. Zaterdag is voor Siberie de fijnste dag. “In de ochtend verzorg ik groepslessen en in de middag voetbal ik. De derde helft ga ik zeker dan ook niet uit de weg!”. Voor de sportfanaat blijft de beleving naar een wedstrijd toe en tijdens de wedstrijd het mooiste van het voetballen in een eerste elftal. “Naast voetbal ben ik het afgelopen jaar begonnen met hardlopen om fit te blijven. Verder ben ik de organisator van het kersttoernooi en in het verleden heb ik altijd het jeugdkamp mogen organiseren”.

Voetbal is voor Siberie een momentje weg van de buitenwereld. “Lekker met vrienden een prachtig spelletje spelen en boos worden wanneer de bal een meter naast je word gespeeld. Het duel aangaan met Pieter Knaap en wetende dat je het fysiek af gaat leggen en drie seconde later modder ligt te happen op het slechtste veld, daar geniet ik van”. Als alles lukt in de wedstrijd krijgt het elftal een heerlijk gevoel. Na de wedstrijd krijgen ze complimenten van de sponsoren en het bestuur. Vervolgens gaat de muziek aan om de winst te vieren met het team en daar doen ze het voor. “Even niet op je telefoon maar alleen bezig zijn met dingen die we enorm leuk vinden!”. Rinus de Jong is al jarenlang het boegbeeld van de club. “In mijn jeugdjaren was hij er altijd voor mij en ook was hij hele dagen op de club te vinden”.

Het begin van Siberie zijn carrière is niet heel spannend. “Er werd altijd gezegd dat ik het talent van de club was maar na een tijdje heb ik gemerkt dat die woorden tegen iedereen werden verteld”. In de A1 mocht hij één keer in de week meetrainen met het eerste elftal en maakte hij deel uit van het onder 23 team. “De overstap naar de selectie ging voor mij moeizaam en begon mijn eerste seizoenen bij het tweede elftal. Na twee seizoenen werd ik door de hoofdtrainer bij het eerste gehaald en sindsdien speel ik mijn wedstrijden bij het eerste elftal”. Zijn spirit en passing hebben Siberie hier enorm bij geholpen.

De linkervleugelspeler heeft drie hoogtepunten in zijn voetbaltijd. “De 1-7 winst uit bij ONI. Dit was een belangrijk moment. We promoveerden dat seizoen en door deze wedstrijd startten wij een mooie reeks”. Het tweede hoogtepunt was de promotiewedstrijd voor de derde klasse tegen Groot Ammers. “Mijn derde hoogtepunt is mijn officiële debuut bij VV Good Luck tegen Merlijn”. Een zeurende knieblessure en de degradatie in de derde klasse is een enorm dieptepunt in zijn carrière. “Een ander dieptepunt is de wedstrijd tegen NEO. We verloren die wedstrijd in de laatste wedstrijd en al onze concurrenten wonnen van titelkandidaten”. Vanaf dat moment kwam er een dalende lijn en was degradatie dichtbij.

Siberie vat dit seizoen kort samen. “We hebben een goede trainer gekregen met een duidelijke visie op het spelletje. We weten hoe we willen gaan spelen en wat de afspraken zijn”. Dit moet terug te zien zijn op het veld en dat was in de eerste vier wedstrijden duidelijk het geval. Voor het aankomende seizoen moet het elftal deze lijn doortrekken en sneller wedstrijden beslissen. “Achterin moeten we geen persoonlijke fouten maken en voorin de kansen afmaken. Het team moet voor elkaar werken en kunnen vertellen wanneer iemand aan het verzaken is”. Het elftal wil met iedereen kunnen lachen om een panna die iemand heeft gekregen en ze moeten meedraaien bij de bovenste ploegen. “We moeten de competitie winnen of periodekampioen worden met de huidige selectie. Kwaliteit hebben we genoeg maar nu moeten nog gaan samenwerken en het laten zien”.

Klik hier voor meer artikelen over RFC.
Klik hier voor meer informatie over RFC.