Fred Wessels (56) is een vrijwilliger die meerdere taken op zich neemt bij VV Altena. Hij is jeugdcoördinator, zit in de technische commissie en is coach van het succesvolle derde team. De fanatieke voetballiefhebber is trots op de club uit Nieuwendijk.

HappyPoint_desinfectie
Hoe leer je als Amsterdammer die naar Nieuwendijk is verhuisd zo snel mogelijk nieuwe mensen kennen in het dorp? Juist, dan meld je je aan bij VV Altena. Fred van Wessels was ruim twaalf jaar geleden voor het eerst op het sportcomplex van de club en werd binnen een mum van tijd bestuurslid en oprichter van de technische commissie. “Met een paar enthousiaste mensen zijn we aan de slag gegaan met het opzetten van een duidelijk voetbalplan voor de jeugd”, zegt hij. “Ik zag direct dat Altena een fijne club was met goede vrijwilligers en was blij dat ik voor wat extra structuur kon zorgen. Bovendien kende ik binnen de kortste keren iedereen bij de club, dat was erg prettig voor mijn integratie in Nieuwendijk.”

Grote glimlach
De inspanningen van Wessels en co hadden succes, want inmiddels staat de jeugdafdeling stevig op poten. De jeugd tot en met 17 jaar speelt als de ST Altena/Almkerk combinatie en per leeftijdscategorie zijn er twee coördinatoren. “We hebben veel commissies en vrijwilligers die zich met de jeugdafdeling bezighouden. Ik loop elke zaterdagochtend met een grote glimlach over ons complex en geniet van alles wat er gebeurt. Vroeger moest ik zelf heel veel regelen en was ik vijf dagen per week op de club, maar tegenwoordig kan ik gelukkig vooral delegeren. Ik bekijk af en toe jeugdtrainingen en natuurlijk veel wedstrijdjes. De laatste weken voor de start van het seizoen waren wel wat drukker, want we waren toen bezig met het afronden van de teamindelingen en trainingsschema’s.”

Altena 3
Wessels is daarnaast trainer van het zeer succesvolle vriendenteam VV Altena 3, dat de successen aaneenrijgt. Het team pakte in de zomer van 2019 de titel en was ook vorig seizoen op weg naar een kampioenschap toen de competitie door de KNVB werd beëindigd. Op het moment dat het VoetbalJournaal met Wessels spreekt, dateert de laatste nederlaag van het elftal van november 2018, zo weet de coach te vertellen. “Het is leuk dat mijn stiefzoon Michel de Kuijper in dat elftal speelt, net als maar liefst vier neefjes van hem. Dat is vrij bijzonder”, zegt hij grinnikend. “Ook dit seizoen gaan we uiteraard voor de titel.”

De jeugdcoördinator baalde er flink van dat het jubileumfeest ter ere van 75 jaar Altena vorig seizoen geen doorgang kon vinden. “Niet alleen het derde, maar ook het tweede én het eerste waren op weg naar het kampioenschap, dat was natuurlijk schitterend geweest in combinatie met het feest. Maar goed, we hebben nu een mooie week in het vooruitzicht in 2021. Bovendien ben ik blij dat het seizoen weer begonnen is. Tijdens de lockdown hunkerde iedereen naar VV Altena. De club is van onschatbare waarde voor het dorp en daar ben ik trots op.”

Klik hier voor meer informatie over VV Altena
Klik hier voor meer artikelen over VV Altena