Als centrale verdediger was Dylan den Exter vorig seizoen een vaste basisklant bij VV Almkerk. De 24-jarige Waalwijker, die aan zijn tweede seizoen bezig is bij de club, voelt zich een gewaardeerde kracht in het team van Ad van Seeters en wil het maximale uit zijn loopbaan halen. “Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt.”

HappyPoint_desinfectie
VV Almkerk verwelkomde afgelopen zomer traditiegetrouw een aantal nieuwelingen bij de club. Tijn van Galen, Quinton Eugenia, Jenner Koek, Martijn Knoop, Wilco van Oord, Luc van Dongen, Angelo Puriel en Ariano van Seters beproeven dit seizoen hun geluk bij de zaterdageersteklasser. Dylan den Exter realiseert zich dat de concurrentie binnen het team is toegenomen en daar heeft de 24-jarige verdediger geen enkele moeite mee. “Ik heb vorig seizoen alles gespeeld en uiteraard is dat ook dit voetbaljaar mijn doel. Ik moet me nu opnieuw bewijzen en dat is prima: iedereen wordt gedwongen om het beste in zichzelf naar boven te halen.”

Baardwijk
Den Exter begon zijn voetballoopbaan als klein mannetje bij VV Baardwijk, speelde vervolgens maar liefst negen jaar in de jeugdopleiding van Willem II en kwam na een avontuur bij WSC weer bij zijn oude club terecht. “Met WSC promoveerde ik naar de eerste klasse zondag en het jaar daarop degradeerden we en kwamen we bij Baardwijk in de competitie. Dat was voor mij een goede reden om terug te keren bij mijn oude club. Ik ken er iedereen en mijn vrienden spelen er. Baardwijk is echt mijn club.” Ondanks een knieblessure, die hem één seizoen aan de kant hield, blonk Den Exter daarna als middenvelder uit bij Baardwijk. “Ik hoefde niet weg, maar na een berichtje van Ad van Seeters ben ik gaan praten met Almkerk. Ik was onder de indruk van het gesprek en besloot het avontuur aan te gaan in het zaterdagvoetbal.”

Aanpoten
De Waalwijker, in het verleden teamgenoot van onder meer Frenkie de Jong en Sam Lammers, heeft geen spijt van die keuze. Hij vond vorig seizoen razendsnel zijn draai bij VV Almkerk. “Aan het begin moest ik even aanpoten, want het verschil tussen de derde klasse zondag en de eerste klasse zaterdag is groot. Er wordt veel fysieker gespeeld dan in de eerste klasse zondag bij WSC en het tempo ligt hoger. Maar het ging lekker en ik heb dus alles gespeeld. Het zaterdagvoetbal leeft ook echt in deze streek. Er komt veel publiek kijken.”

VV Almkerk besloot het vorige seizoen op de gedeelde vijfde plaats, een prima positie volgens Den Exter. “Gezien onze mogelijkheden was dat een goed resultaat. Ik verwacht dat we het dit jaar moeilijker gaan krijgen. We spelen tegen veel clubs uit de regio Utrecht en dat schijnen pittige tegenstanders te zijn. Ik hoop uiteraard weer alles te spelen en ben zeer ambitieus. Als ik dit seizoen goed presteer, voetbal ik mezelf wellicht in de kijker bij een hoger spelende club. Ik ben pas 24 jaar oud en wil weten waar mijn plafond ligt.”

Klik hier voor meer informatie over Almkerk
Klik hier voor meer artikelen over Almkerk