Hij is al zeker achttien jaar coach, maar pas voor het eerst in zijn carrière mag André Vos (50) zich hoofdtrainer noemen. De ervaren oefenmeester, die met verschillende tweede elftallen kampioen werd, hoopt het vlaggenschip van Dussense Boys naar een hoger niveau te tillen.

HappyPoint_desinfectie
Zowel met het tweede elftal van Sparta’30, Roda Boys en GRC 14 flikte André Vos het om kampioen te worden. Met de club uit Giessen promoveerde de voormalig speler van Rijswijkse Boys zelfs tweemaal, want hij bracht de fusievereniging uit zijn woonplaats van de tweede klasse naar de hoofdklasse, de hoogste league in de reserveklasse. “Opvallend genoeg werd ik telkens kampioen in mijn derde seizoen, dus misschien moet Dussense Boys mijn contract maar vast verlengen”, zo grapt de goedlachse coach. “Ik heb altijd met veel plezier tweede elftallen getraind. Mensen in mijn omgeving vroegen me laatste jaren steeds vaker: ‘André, wordt het niet eens tijd dat je hoofdtrainer wordt?´ Ik ben daarover na gaan denken en besloot met succes te gaan solliciteren: in januari tekende ik een contract bij Dussense Boys.”

Aanvallend voetbal
Vos ging vorig seizoen regelmatig kijken bij de zondag vierdeklasser en gebruikte de lange voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar om zijn selectie nog veel beter te leren kennen. “Sowieso ben ik erg onder de indruk van het complex van Dussense Boys. Er is de laatste periode veel veranderd. De kantine, de kleedkamers en de velden liggen er pico bello bij”, aldus Vos. Binnen de lijnen is er volgens hem nog wel voldoende werk aan de winkel. “Ik wil graag aanvallend, aantrekkelijk voetbal spelen en het kost tijd voordat de jongens mijn systeem onder de knie hebben. Ik heb veel steun aan mijn assistent Werner Segeren. Samen willen we de spelers beter maken.”

Vos merkt in zijn debuutjaar als hoofdtrainer direct verschillen met zijn vorige functies. “Als trainer van het eerste moet je net wat scherper, feller en harder zijn naar je spelers toe dan als trainer van het tweede. Bovendien krijg je meer aandacht van de media en van mensen binnen én buiten de vereniging.”

Geen kampioenskandidaat
Dussense Boys speelde de laatste seizoenen een bescheiden rol in de vierde klasse en kwam het afgelopen decennia ook meervoudig in de vijfde klasse uit. Vos heeft geen hele brede selectie en bestempelt zijn ploeg dan ook niet als kampioenskandidaat. “Als iedereen een beetje fit blijft, hoop ik dat we bij de eerste zes ploegen eindigen”, zegt Vos. Zijn switch van het zaterdag- naar het zondagvoetbal zorgt in huize Vos overigens wel voor het doorbreken van een traditie. “Normaal sta ik op zondag altijd lang in de keuken om te koken, dat is een andere hobby van me. Dat zit er helaas niet meer in, dus mijn vrouw moet nu voor het eten zorgen”, grinnikt hij.

Klik hier voor meer informatie over Dussense Boys
Klik hier voor meer artikelen over Dussense Boys