Wesley Stadhouders speelt al zijn hele leven bij VV Oosterhout. De 21-jarige rechtsachter is nooit veranderd van club. Hij heeft heel de jeugd bij VV Oosterhout gelopen en vanaf de C’tjes bij de selectieteams van de jeugd. Drie jaar geleden begon de student Personeelswetenschappen te spelen bij VV Oosterhout zondag 1.

HappyPoint_desinfectie
Het feit dat het amateurvoetbal stilligt vindt Wesley zonde. “Voetbal is voor mij en voor vele anderen een goede uitlaatklep. Dit mis ik nu wel. Maar als het nodig is om het stil te leggen dan is dat wat het is. Daar kunnen we niets aan veranderen.”

Na een prima voorbereiding was de start van de competitie wat minder. “Ons team, net als alle anderen, had natuurlijk al een tijdje geen competitief voetbal meer gespeeld. De voorbereiding verliep best goed en we wisten wat ons te wachten stond de eerste wedstrijden. De start ging daarentegen toch niet zoals ons team had verwacht of gehoopt. We verloren de twee eerste wedstrijden en daarna werd het amateurvoetbal direct stilgelegd. Dit was wel een enorme domper.”

Buiten de voetbal om ging Wesley zo’n twee à drie keer naar de sportschool. “Hier doe ik dan aan krachttraining, om extra fysiek op te bouwen. Cardio en het trainen van benen gebeurt voor mijn gevoel al genoeg bij de trainingen en wedstrijden.”

Voor Wesley steekt er niet per se iemand bovenuit die net wat fitter is. “Ik denk dat iedereen wel fit genoeg is. We hebben een relatief jonge selectie en deze jongere spelers lopen vaak voorop wat betreft conditietraining. Ook ervaren we minder vaak blessures bij deze spelers. Maar ook de wat ‘oudere’ spelers laten hierin geen steken vallen en zijn conditioneel en fysiek erg sterk.”

Wesley geeft een belangrijke tip om goed fit te blijven. “Voetbaltrainingen geven een bepaald ritme aan iemand, zo ervaar ik het. Elke dinsdag en donderdag trainen op hetzelfde tijdstip, dat zit er nu eenmaal in. Dat ritme houden leek mij erg belangrijk, dus dat is misschien een tip. Daarom vind ik het handig om ook op deze dinsdagen en donderdagen door te blijven trainen. Een paar keer hardlopen of wat andere oefeningen doen, zoals planken en squats, gaat heel gemakkelijk op een matje thuis. Zo blijft het ritme er ook een beetje in. Het is een bijzondere tijd waar we in leven, maar deze manier van trainen geeft nog redelijke houvast aan sporten.”

Cristiano Ronaldo is voor Wesley het ultieme voorbeeld qua fitheid. “Iemand die zijn hele leven al zo fit is en op zijn leeftijd voor profvoetbal nog zo hard blijft werken om fit te blijven is echt bijzonder. Cristiano blijft maar hard werken en dat werpt zijn vruchten af, want hij blijft aan de lopende band scoren. Hij is wel het ultieme voorbeeld op het gebied van fitheid.”

Tot slot geeft Wesley aan wanneer hij denkt dat de competitie hervat wordt. “Ik ben benieuwd wanneer de competitie weer hervat wordt. Onder in de ranglijst eindigen, waar we nu staan, wil niemand en dat verwacht ik ook zeker niet. Ik heb goede hoop in een mooi einde van de competitie, mocht deze überhaupt nog hervat worden.”

Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout
Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout