Mitchell de Rooij (24) is bezig aan zijn eerste seizoen bij VV Oosterhout. Mitchell is op vijfjarige leeftijd begonnen bij Veerse Boys. Hier heeft hij gespeeld tot aan de D’tjes. Daarna is hij via een aantal stages bij verschillende profclubs bij RKC Waalwijk terechtgekomen, waar hij zijn jeugdopleiding heeft voltooid. Toen Mitchell A-junior is hij weer teruggekeerd naar Veerse Boys.

HappyPoint_desinfectie
Kort hierna werd Mitchell als zestienjarige opgenomen in de selectie door Jorco de Kok, wie nu het trainersduo vormt met Stijn Biemans bij VV Oosterhout. “Ik speel dus nu acht jaar in de selectie. Na Veerse Boys ben ik door studie en training geven aan verschillende jeugdelftallen terecht gekomen bij Be Ready (Hank), Right-oh (Geertruidenberg) en The White Boys (Waspik). Vanaf dit seizoen heb ik besloten mijzelf weer volledig te richten op mijn eigen ontwikkeling en ervoor gekozen om terug te gaan naar een derde klasser. Dit bevalt mij nu erg goed en ik heb het super naar mijn zin.”

Als adviseur bij een hulpmiddelenbedrijf komt Mitchell veel in contact met de ‘zwakkere doelgroep’. Hierdoor is hij zelf ook extra voorzichtig. “Ik snap dat het amateurvoetbal stilligt. We leven in een rare tijd. Het liefst zou ik natuurlijk elke week een wedstrijd voetballen maar ik vind het belangrijk dat we reëel zijn en geen risico’s nemen. Ik hoop wel dat we erg snel weer aan de bak kunnen!”

De start van het seizoen was vooral erg zoekende voor het team. Het team heeft een flinke metamorfose ondergaan en er kwam een nieuw trainersduo. Dit trainersduo bestaat uit Jorco de Kok en Stijn Biemans. “Zij hebben een idee over hoe wij als ploeg moeten gaan spelen, dit idee ondersteun ik en sta ik volledig achter, echter heeft het wel tijd nodig om deze manier van spelen erin te krijgen. Daarnaast vergt deze manier van spelen veel energie omdat het druk zetten een belangrijke factor is, hiervoor dient iedereen fit te zijn en dit was lang niet altijd het geval door vele pijntjes en blessures. De eerste twee competitiewedstrijden gingen dus helaas verloren, in de beker zijn we wél door. De sfeer in de groep is echter heel erg goed en de neuzen staan dezelfde kant op, de punten komen dan vanzelf.”

Normaal gesproken gaat De Rooij zo’n twee à drie keer per week naar de sportschool. “Nu deze gesloten zijn blijft het bij een aantal keren hardlopen. Daarnaast hebben wij een ‘High-end training en coaching’ bedrijf als een van onze hoofdsponsors, ‘Enforce’. Zij zorgen ervoor dat wij elke donderdag een extra conditietraining/krachttraining hebben, wat ons onderscheidt van andere derde klassers.”

Volgens Mitchell steekt er één persoon uit die net iets fitter is dan de rest. “Martijn Schepers is wel aardig fit, ik denk dat hij daarin een voorbeeld is voor het team.”

Mitchell geeft nog wat tips om goed fit te blijven tijdens deze periode. “Wat bij mij goed werkt is interval-training tijdens het hardlopen. Daarmee boots je eigenlijk een wedstrijd na. Tijdens een wedstrijd ben je ook niet bezig met duurloop maar met korte sprints. Ik begin altijd met één kilometer inlopen om warm te worden op een rustig tempo. Daarna pak ik 10x 50m in volledige sprint met een kort rustmoment daar tussen. Uiteindelijk sluit ik af met drie kilometer tempo loop. Daarnaast is het belangrijk om je kracht op peil te houden. Dit doe ik door elke dag wat push ups en sit-ups te doen.”

De Rooij noemt twee voetballers als voorbeeld qua fitheid. “Als ik in de Eredivisie kijk is er 1 iemand die hier voor mij uit springt en dat is Dušan Tadić. Hij is zelden geblesseerd en werkt altijd naast de reguliere trainingen erg hard om fit te blijven. Als ik verder kijk dan moet ik denken aan Marcos Llorente van Atlético Madrid. Sinds dat hij twee goals scoorde tegen Liverpool in de Champions League vorig jaar ben ik deze man gaan volgen via Instagram. Als je ziet wat hij dagelijks doet om fit te blijven, niet normaal. Van voeding en training tot aan slaapcoaches etc. om maar zo fit mogelijk te worden.”

Tot slot vroegen we nog wanneer Mitchell denkt dat de competitie hervat wordt. “Ik verwacht dat deze voorlopig niet hervat gaat worden. Het virus is nog steeds onder ons en ze kunnen geen enkel risico lopen. Ik hoop wel dat we binnenkort wat meer mogen gaan doen, misschien als een groot deel van de mensen gevaccineerd is. Training in groepjes van 2 met 1,5m uit elkaar is eigenlijk geen voetbaltraining meer te noemen. Als we weer mogen en het ook verantwoord is, zal ik uiteraard super blij zijn maar ik denk dat ik realistisch ben als we alvast met een schuin oog moeten gaan kijken naar seizoen 2021/2022.”

Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout
Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout