Koen is een middenvelder van VV Beerse Boys, tweede klasse Zondag. Verhagen is 26 jaar oud en is twintig jaar geleden, op zijn zesde, begonnen met voetballen. Hij heeft onafgebroken voor VV Beerse Boys gespeeld. Momenteel is hij bezig aan zijn achtste seizoen voor de selectie van Beerse Boys.

HappyPoint_desinfectie

We beginnen deze rubriek altijd met de vraag ‘Wat is uw mening over het stil leggen van het amateurvoetbal?’ Koen kijkt met een realistische blik op de huidige situatie. “Hoe jammer ik het ook vind ben ik van mening dat het onverantwoord is om het amateurvoetbal door te laten gaan.” Hij onderbouwt vervolgens zijn mening. “Je komt te veel in aanraking met verschillende mensen. Ik vind dat we dit niet kunnen maken ten opzichte van de zorg en alle andere mensen die te maken hebben met Corona.”

Beerse Boys komt op de zondag uit in de tweede klasse H. Hierin staan ze momenteel op de twaalfde plek. Uiteraard niet de plek die zij voor ogen hadden. We vroegen Koen hoe hij de start van het seizoen ervaarde. “We hadden in totaal 4 wedstrijden in de competitie gespeeld totdat het amateurvoetbal stil werd gelegd. Na de eerste 3 wedstrijden te hebben verloren pakten we de 4e wedstrijd ons eerste punt tegen Hilvaria.” Aan de arbeidsratio kan het niet liggen volgens Koen. Van tevoren wisten ze bij Beerse Boys dat ze voor elk punt moeten strijden.

Bij Beerse Boys trainen ze momenteel gewoon drie keer per week, in een aangepaste vorm natuurlijk. Verhagen vertelt ons hoe dit verloopt en hoe hij daarnaast (extra) fit blijft. “In duo’s kunnen we in een doordraai vorm oefeningen doen om fit te blijven zoals afwerken op goal, loopoefeningen en krachtoefeningen. Onderling moeten we natuurlijk altijd 1,5m afstand houden. Ik vind het zelf heel fijn om nog een aantal keer in de week mijn energie kwijt te kunnen.” Zodra de competitie hervat wordt zijn ze er bij Beerse Boys in ieder geval klaar voor. “Daarnaast probeer ik één of twee keer in de week met vrienden te tennissen, wat ik ook erg leuk vind. Voorheen deed ik naast het voetbal nog af en toe hardlopen, maar dit doe ik voornamelijk in de zomermaanden.”

Niels van Heerbeek is volgens Koen, ondanks het feit dat hij een van de oudere spelers is, de fitste van het team. “Dat vind ik erg knap. Je ziet het nu ook zeker terug in hoe actief en fanatiek hij tijdens de aangepaste trainingen is.”

Koen heeft het volgende advies voor spelers die graag fit willen blijven in deze voetballoze periode. “Ik zou adviseren om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de trainingen die we nu nog kunnen doen. Zeker als je veel moet thuis werken, zoals ikzelf, is het heerlijk om er een aantal keer in de week even ‘uit te zijn’ en lekker te kunnen sporten. Als je vindt, dat de trainingen niet voldoende zijn zou je er nog iets naast kunnen gaan doen in deze tijd.”

Tenslotte zijn we benieuwd naar Verhagen zijn verwachtingen voor het resterende deel van dit voetbalseizoen. “Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat deze competitie niet meer hervat gaat worden. De competitie ligt nu al zo lang stil. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk om alle wedstrijden nog te kunnen spelen voordat het nieuwe seizoen weer begint. Als we dan toch het seizoen gaan afmaken verwacht ik dat wij met onze werklust, strijd en opportunisme boven de degradatiestreep kunnen eindigen.”

Vorige week zijn we in gesprek gegaan met Peter van Gerven, bestuurslid van Beerse Boys, over de huidige situatie rondom corona bij de club. Om ook dit artikel te lezen, kun je hier klikken.

Klik hier voor meer artikelen over Beerse Boys
Klik hier voor meer informatie over Beerse Boys