Van Hoek doet nog één seizoen mee: ‘Je moet me maandag eens op zien staan’

Rudy van Hoek en voetbalvereniging Gilze verbaasden vriend en vijand in het afgelopen seizoen. Het doel was meer punten halen dan in 2016-2017 en dat werd tien wedstrijden voor het einde al behaald. Het resultaat van een indrukwekkende jaargang is een vierde plek in de derde klasse B.

“Dit had ik nooit verwacht. Een paar oudere jongens zijn vertrokken en we hebben er wat jeugd bij gekregen, normaal moet je dan weer even wennen. Die jonge gasten hebben het echt uitstekend gedaan”, aldus Van Hoek, die met zijn 27 jaar een van de routiniers is binnen het team.

Spits Van Hoek was dit jaar ook weer belangrijk met veel doelpunten en zijn ervaring. Hij speelde in de jeugd al lange tijd in Gilze, het dorp waarin hij geboren en getogen is en nog steeds woont. Als tweedejaars B-junior werd hij gescout door NAC, waar hij vervolgens één seizoen het voetballen in een betaald voetbalorganisatie meemaakte. “Daar heb ik veel geleerd, het was echt een hele leuke tijd, maar ik koos uiteindelijk toch voor een vertrek. Ik had waarschijnlijk het profvoetbal niet gehaald en vond zes dagen per week trainen plus een wedstrijd spelen op zaterdag wel veel worden. In die tijd kreeg ik ook interesse voor het uitgaansleven.” Hij zat in een goede lichting bij de Bredanaars, met onder meer Nemanja Gudelj, Alex Schalk en Kenny van der Weg.

Van Hoek keerde terug naar Gilze, maar ook nu bleef hij niet lang: als 20-jarige speler van het eerste werd hij gescout door Baronie. “Weer een hartstikke leuke spelergroep en super gezellige tijd, maar ik begon ook net een eigen zaak. Dat viel niet meer te combineren met het voetballen op dat niveau.” En dus keerde Van Hoek weer terug naar zijn vertrouwde Gilze, waar hij sindsdien voetbalt en sponsor is.

2018-2019 wordt zijn laatste seizoen in de selectie. Het voetballen is moeilijk te combineren met zijn eigen bedrijf Van Hoek Hovenier. “Daarnaast heb ik op maandag en dinsdag steeds meer last van de zondag en dat komt tegenwoordig niet meer alleen door de drank: ook mijn spieren beginnen de ouderdom te voelen. Je moet me soms eens uit bed zien komen op een maandagochtend.”

Hij is van plan in een lager seniorenelftal met vrienden te gaan voetballen. Maar eerst richt Van Hoek zijn pijlen op komend seizoen. “Het kan een prachtig jaar worden, een periodetitel zou heel mooi zijn. Deze groep heeft echt veel potentie, zeker als je kijkt naar wat er nu in de A-jeugd zit en de stap naar het eerste kan maken. Het verlengen van het contract van onze trainer Jeremy Buchly is ook een gouden greep geweest.”