Spoordonkse Boys voor altijd in het hart

Jasper van Hoof neemt na zeven ongekend succesvolle seizoenen afscheid van Spoordonkse Boys. De trainer en club zijn een gouden match gebleken. “Spoordonk heeft bij mij een streepje voor.”

Van Hoof was nog niet eens 30 jaar oud, had geen ervaring als hoofdtrainer maar kreeg in 2009 toch de kans van Spoordonkse Boys om bij de club aan de slag te gaan. Er volgden vier mooie seizoenen, met drie periodetitels, een promotie en een tweede plek in de vierde klasse als resultaten. Van Hoof verliet de club voor een uitstapje naar Bladella, maar keerde na twee jaar weer terug. In 2016-2017 flikte hij opnieuw een mooi kunstje: hij werd met Spoordonkse Boys kampioen in de vierde klasse. “Alles zat mee in dat jaar.”

Dit seizoen verliep anders. Spoordonkse Boys knokte een jaar lang tegen degradatie en bleef uiteindelijk één punt boven de streep. “Voor de winterstop hadden we slechts vier punten, daarna pakten we er 24. We hebben in dit hele seizoen 28 spelers gebruikt, geen twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde opstelling kunnen spelen door de vele blessures en afwezigen. We kwamen nooit in het ritme. En toch hebben we zelden echt slecht gespeeld.” In de tweede seizoenshelft is het gaan lopen. “Toen zat het wat vaker mee. Uiteindelijk zijn we voorbij DVG gegaan, terwijl zij in de winterstop nog een voorsprong van 16 punten hadden op ons.”

De ontlading na de laatste wedstrijd van het seizoen was groot. “Spoordonkse Boys is een kleine club, dus we waren al supertrots op die plek in de derde klasse. Degraderen was geen ramp geweest, maar toch wil je dat niet. Het voordeel van zo’n kleine club is wel dat iedereen rustig blijft. Bij weinig derdeklassers is alles zo goed geregeld als in Spoordonk.”

Van Hoof vertrekt via de voordeur. “Ik heb heel veel geëist van iedereen, heb ze echt leeggetrokken. Het is op den duur goed dat er een nieuwe trainer komt.” Aan Angelo Timisela de loodzware taak om Van Hoof te doen vergeten. Die laatstgenoemde dacht bij de beslissing om op te stappen ook aan zijn gezin, met drie kinderen van 5, 3 en 1 jaar oud wordt het thuis drukker en drukker. Stilzitten doet hij echter niet, want vanaf volgend seizoen gaat hij aan de slag bij Beerse Boys in zijn woonplaats. “Ik ga een bijdrage leveren om het jeugdplan een nieuwe impuls te geven, waarbij ik me vooral richt op de onderbouw. Daarnaast ga ik toch weer als hoofdtrainer voor een selectie staan. Beerse Boys vroeg me, ik vond het een eer maar wilde het eerst wel thuis bespreken. Uiteindelijk heb ik besloten om het toch te gaan doen. De wens was er sowieso al wel, maar nu komt deze kans eerder dan gedacht.”