Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van clubman in hart en nieren Henk Berben.

Wetende dat Henk het niet anders gewild had begon daarna de wedstrijd. Dat de sportieve belangen voor beide clubs groot waren, was duidelijk. Prinses Irene staat op de voorlaatste plek met 6 punten, Oirschot Vooruit staat op plek 10 met 14 punten en daarmee maar net boven een plek in de nacompetitie. Opmerkelijk gegeven was tevens dat de trainer van Prinses Irene, William van der Steen per direct gestopt is. Zijn taken worden overgenomen door Ronny Everaerts.

Oirschot Vooruit startte goed en kreeg na 3 minuten een grote kans via Daan Hagemeier. Helaas leverde dit niets op. Na 7 minuten een corner voor Prinses Irene. De bal werd bij de eerste paal ingekopt. Op de doellijn stond Max van Kollenburg die in een reflex de bal met de arm tegenhield. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop én rood geven. De strafschop werd feilloos benut door Wibe van Rooij, 0-1.

Hiermee stond de wedstrijd direct op zijn kop. Prinses Irene nam vanaf dat moment het initiatief. Hoewel Oirschot via Job van Gestel uit een corner nog dicht bij de 1-1 was, kreeg Prinses Irene de grootste kansen. Een kopbal ging net naast en Menno Kuulkers ranselde een schot uit de hoek. Ruststand derhalve 0-1 en daarover mocht Oirschot Vooruit niet mopperen.

In de rust 2 wissels bij Oirschot Vooruit. Dorus van de Wal en Harm Ketelaars werden wegens blessures vervangen door Sjoerd van de Wal en Max Vervoort. Prinses Irene bleef wel de bovenliggende partij maar behoudens een kans in de 60e minuut was het niet echt gevaarlijk.

De laatste 10 minuten kwam Oirschot Vooruit iets meer opzetten, weliswaar zonder echte kansen te creëren. Echter 8 minuten voor het einde kreeg het een hoekschop. In de scrimmage die hieruit volgde kon Job van Gestel  de bal met zijn hoofd over de doellijn werken, 1-1.

De resterende tijd bleef spannend. Zo claimde Prinses Irene een penalty en knalde Fons Meeuwis nog op de vuisten van de keeper. Het bleef echter 1-1 en Oirschot Vooruit was daarmee het meest gelukkig.