KNVB Beker: v.v. Gemert - Feyenoord

Na een mooie overwinning op HSV Hoek in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker hoopte heel Gemert op een prachtloting. Een paar dagen later kwam die prachtloting er ook, want vanavond staat v.v. Gemert – Feyenoord op het programma.  

De zwartwitten kijken al weken uit naar de wedstrijd tegen de nummer drie van eredivisie en tevens bekerhouder. De wedstrijd wordt gespeeld in het SolarUnie stadion in Helmond. Het stadion van Helmond Sport wordt helemaal omgetoverd naar het thuis van Gemert. Zo klinkt in het stadion de eigen speaker van Gemert, komen er bekende zangers van de club en liggen er zwart-witte vlaggetjes klaar.

Gemert boekte afgelopen weekend alweer de derde zege op rij. De ploeg van Reinald Boeren versloeg rksv Minor met 0-3. De ploeg scoort gemakkelijk dit seizoen, alleen was dit zondag niet het geval. Vanaf het begin was duidelijk te zien dat Gemert de betere ploeg was, maar dat is in de score nog redelijk beperkt gebleven. Het regende heel de wedstrijd kansen, maar de club kon er niet meer dan drie maken.

Feyenoord won afgelopen zondag nipt van FC Utrecht. Thuis in de Kuip werd het door een laat doelpunt van Robin van Persie 1-0. Binnen Gemert hoopt erop dat de matchwinner ook vanavond aan de aftrap verschijnt, maar zeer waarschijnlijk start Nicolai Jorgensen of Dylan Vente.

De ploeg uit Gemert zal er alles aan doen om het Feyenoord zo moeilijk mogelijk te maken. In het verleden zorgen ze bijna voor een stunt tegen FC Twente en schakelde ze in de jaren negentig Helmond Sport, VVV en RBC uit. Het is niet realistisch om te denken dat dit weer gebeurd, maar Gemert gaat in ieder geval alles geven.

Het duel in Helmond begint om 20.45 uur. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op zowel het open kanaal van Fox als op de betaalzender van Fox Sports.

Geef een reactie