Jisk van Teefflen beleefde droomseizoen met de ongeslagen kampioen

Het seizoen van Hilvaria was één grote roes. De succesformatie van Henri van den Braak verzekerde zich na een ongekende prestatie al op 14 april van het kampioenschap in de derde klasse D. Rechtsback Jisk van Teeffelen (21) blikt terug op het beste seizoen in de clubhistorie.

Voorafgaand aan het seizoen had eigenlijk niemand bij Hilvaria gerekend op een kampioenschap. “De jaren daarvoor waren we als respectievelijk derde en zesde geëindigd in de derde klasse en die resultaten wezen er niet op dat wij een serieuze kampioenskandidaat waren”, aldus Jisk van Teeffelen, die zijn derde seizoen doormaakte in het eerste team van de groen-witten. Hij zelf had ook niet verwacht dat de ploeg in staat zou zijn om duizeligmakende statistieken te produceren. “Ik dacht dat we wederom een plekje in de middenmoot zouden innemen, maar gelukkig liep het anders.”

Henri van den Braak werd aangesteld als nieuwe trainer en hij kreeg de beschikking over een zeer goede selectie met veel scorend vermogen. Joerie van Rijswijk is al jaren een echte goalgetter in Hilvaria 1 en hij kreeg gezelschap van nog twee spelers die het net makkelijk vinden. Coen van Oirschot kwam over van de kleine buurman EDN’65 (zie pagina 9) en Daan van de Wiel verruilde het eveneens nabijgelegen SVSOS voor de club uit Hilvarenbeek. Na speelronde één stond Hilvaria al bovenaan en die positie gaf de ploeg niet meer uit handen. De kampioenswedstrijd tegen BES werd met 10-1 gewonnen, een uitslag die de suprematie van de club uit Hilvarenbeek onderstreepte.

Van de 26 wedstrijden werden er 24 gewonnen en twee potjes eindigden in een remise. Bovendien produceerde de club in totaal maar liefst 119 treffers, waarvan er drie op naam kwamen van Van Teeffelen. “Ik ben eigenlijk een middenvelder, maar werd door onze coach gebruikt als rechtsback. Ik vind verdedigen niet super, maar gelukkig speelden veel tegenstanders in een 4-4-2 tegen ons, waardoor ik veel kon aanvallen over de flanken. Sowieso was het heerlijk om met zoveel goede gasten op het veld te staan. Iedereen ging voor elkaar door het vuur en ik denk dat we mede dankzij de hechte teamgeest zo overtuigend kampioen zijn geworden. Een beter seizoen draaien is volgend jaar niet mogelijk lijkt me, maar ook in de tweede klasse zijn we voor niemand bang.”