gloriauc-heinpatist

Hein Patist (17) begon op zijn zesde met voetballen bij SVU in Ulicoten. Na de D1 besloot Hein om te vertrekken naar Gloria UC. Na een paar mooie jaren in de selectieltallen, maakte Patist zijn debuut op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. 

verfhuys-breda

We vroegen Hein om een korte introductie van zich zelf te geven. ”Ik ben Hein Patist en ik ben zeventien jaar oud. Woonachtig in Ulicoten. Ik doe de mechatronica opleiding op het ROC in Tilburg. Hier voor zat ik op de La Salle in Baarle-Nassau. Daarnaast werk ik ook bij de Jumbo op de slagerij-afdeling.”

Hein zijn ambities zijn duidelijk. ”Ik hoop nog lang te mogen spelen in het eerste van UC Gloria. Wanneer er een kans komt op hogerop te gaan spelen, zou ik wel twijfelen en dus niet weten of ik dat wel wil.”

We vroegen Patist naar het huidige seizoen. ”Op dit moment gaat het nog niet heel goed. We verliezen nog te makkelijk en weten het net niet makkelijk te vinden. Voor mezelf heb ik het gevoel dat ik dit jaar nog niet heb laten zien wat ik kan.”

Patist zijn huidige voorbeeldvoetballer komt uit België. ”Toen ik nog bij SVU speelde was ik altijd aanvaller en hield ik van acties maken. Eigenlijk wat Messi elke week, dat was toen dan ook mijn voorbeeld. Bij Gloria werd ik middenvelder en keek ik graag naar hoe De Bruyne het spel deed verdeeld en hoe hij het spelletje ziet.”

Voetbal is heel belangrijk voor Hein. ”Als ik voetbal of voetbal kijk wordt ik meestal heel vrolijk. Daar kwam ik wel achter toen de voetbal er bijna een half jaar uit lag vanwege het Corona virus. Toen kwam ik er wel achter dat ik eigenlijk bijna niks meer te doen had en dat merkte ik ook wel aan mijn humeur.”

Tot slot vragen we Hein hoe hij denkt over komend seizoen. ”Ik denk als wij gaan voetballen hoe wij kunnen voetballen, dat wij dit seizoen echt wel hoog in middenmoot kunnen meedoen. Alleen op dit moment laten we dat nog niet echt zien.”

Klik hier voor meer informatie over Gloria UC.

Voor een ander artikel over Gloria UC, klik hier.