In_gesprek_met_Andre_Matheussen

Andre Matheussen is één van de twee trainers bij het 2e van V.V Acht. Dit seizoen wordt zijn 3e jaar als trainer bij de selectie en zegt veel potentie te zien in het huidige elftal en ziet veel kansen voor komend seizoen. “We hebben vooral jonge jongens en een paar wat ouderen, de mengeling in het team is wat dat betreft heel goed.”

Andre Matheussen heeft een uitgebreide carrière als trainer en is al bij een aantal clubs actief geweest. Hij begon als trainer bij Brabantia en is daar van zijn 17e tot zijn 35e trainer geweest. Na Brabantia is hij anderhalf jaar bij Marvilde actief geweest, maar toen zijn zoon bij Acht begon, is hij ook naar de club gekomen om het team van zijn zoon te gaan trainen. Andre begon daar bij de jeugd en heeft vervolgens een tijdje het 3e team getraind. Nu heeft hij zich naar de selectie opgewerkt en is bezig om met zijn team mooie resultaten te behalen.

De sfeer in het team is volgens hem perfect, zowel op het veld als erbuiten. Op de vraag wat hij belangrijker vond: plezier of resultaten, antwoordde hij: “Ik denk dat als je plezier hebt, dat vanzelf het resultaat komt.” Zijn doelen voor het komende seizoen zijn ook helder. “Je hoopt natuurlijk kampioen te worden, maar als een of twee spelers vanuit het 2e doorstromen naar 1, dan denk ik dat het wel aardig gelukt is. En zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk.”

Andre zegt niet te weten of hij trainer van het 1e zou willen worden als hij de kans zou krijgen. “Ik denk als deze groep zo bij elkaar blijft, is het een hele mooie uitdaging. Het zijn allemaal verschillende type voetballers en het is aan ons om daar een team van te maken.” Naar een andere club zou hij niet meer gaan. Hij vindt de verbroedering het mooiste aan V.V. Acht. “Het is geweldig dat we allemaal vrienden van elkaar zijn.”

De mooiste ervaring die Andre heeft meegemaakt, is het kampioen worden met het elftal van zijn zoontje. Ondanks dat hij al meerdere keren gepromoveerd is en kampioen is geweest, vindt hij toch dat kampioenschap van zijn zoontje het mooiste.

Total
165
Shares

Geef een antwoord