Stefan van Dongen (21) kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. DVVC kreeg het niet voor elkaar om direct terug te promoveren naar de vierde klasse, maar hij beleefde wel zijn doorbraak als aanvaller bij de senioren.

23 doelpunten scoren in minder dan 20 wedstrijden: Stefan van Dongen kreeg het voor elkaar. En dat in zijn eerste seizoen als aanvaller in de basis van het eerste van DVVC, hoewel het al zijn derde jaar bij de senioren was. In zijn eerste seizoen pendelde hij tussen het tweede en het eerste en vorig jaar werd hij vooral ingezet als rechtsback. “Dat was totaal niet mijn plek, maar we hadden niemand voor die positie en de trainer zette mij daar dus neer.”

Gelukkig voor Van Dongen keerde trainer Suat Tasci voorafgaand aan dit seizoen terug bij de vijfdeklasser. “Daar had ik al onder gespeeld in het tweede.” Die zette hem vanaf het moment dat de aanvaller fit was, hij miste de eerste competitiewedstrijden vanwege een rugblessure, voorin. Van Dongen voelde het vertrouwen en liet zien een neusje voor het doel te hebben: hij scoorde 23 keer. “Af en toe mooie goals, soms intikkers, maar die moeten ook gemaakt worden.”

Over zijn individuele prestaties kan Van Dongen tevreden zijn, maar het collectief presteerde niet optimaal. DVVC had als doelstelling om voor het kampioenschap te spelen, maar greep uiteindelijk naast alle prijzen en speelt volgend jaar dus weer in de vijfde klasse. “We lieten te vaak punten liggen door puur slecht spel. Aan het einde van het seizoen hebben we wedstrijden puur verloren doordat we een te smalle selectie hadden.”

Dat zal volgend seizoen anders zijn. Een aantal oud-spelers van het eerste elftal keert terug en dat geeft Van Dongen vertrouwen. “We hebben dan weer een beetje het oude team waarmee we een paar seizoenen in de vierde klasse speelden. De meesten kennen elkaar wel, dus dat wordt sowieso een leuke spelersgroep. We zullen weer strijden voor promotie.”

Van Dongen speelt zijn hele leven al voor DVVC. Hoewel hij ambitieus is en een aanbieding van een club op zak heeft, blijft hij sowieso nog één seizoen bij DVVC. “Ik heb toch een bepaald gevoel bij DVVC, heb het hier naar mijn zin en verwacht leuke dingen van ons team volgend seizoen. Maar tegelijkertijd wil ik natuurlijk wel zo hoog mogelijk voetballen. Mocht er een mooie aanbieding komen, dan ga ik daar wel over nadenken, maar volgend seizoen speel ik sowieso nog bij DVVC.”