Het is Gloria-UC niet gelukt om te promoveren naar de vierde klasse. En dat is balen, zeker gezien het feit dat trainer Rens Peters een ander Gloria zag dan de ploeg die hoge ogen gooide in de competitie.

De club uit Baarle-Nassau pakte nog zo knap de tweede plek in een vijfde klasse vol degradanten. Onder Peters werd een nieuwe speelstijl ontwikkeld en dat ging goed, het voetbal werd beter en beter. “We hebben een heel goed seizoen gedraaid en eindigden netjes op de tweede plek, hebben laten zien genoeg kwaliteiten te hebben om te promoveren.”

Maar in de finalewedstrijden van de competitie ging het alsnog mis. Gloria legde het in een tweeluik af tegen HHC’09. “Dit is heel, heel zuur. Als je zo dichtbij bent, wil je het ook afmaken. Maar zij waren de terechte winnaar, wij hebben te weinig gebracht. Ik vond het contrast met het reguliere seizoen echt heel groot.” Gloria UC speelde zwak in de nacompetitie volgens Peters. “We hadden heel veel moeite met hun manier van spelen, zij waren feller en gretiger. Het is enorm teleurstellend. Je voetbalt het hele seizoen om te promoveren en als dat niet lukt, is dat heel zuur en mag je over een mislukt seizoen spreken.”

Peters hoopt de komende maand zijn pijlen te kunnen richten op het volgende seizoen. “Het zal nog wel even balen zijn, maar op een gegeven moment moet je dat loslaten en de pijlen richten op de voorbereiding. Dan gaan we opnieuw proberen om promotie te bewerkstelligen.”

De oefenmeester is pas 27 jaar maar kan door fysiek ongemak zelf niet meer voetballen. Trainer zijn is een leuk alternatief. “Ik heb in het tweede mijn papieren gehaald en kreeg toen de hoofdtrainer in de winterstop van 2016-2017 wegging mijn kans in het eerste. Dat is goed bevallen, het is een eer als jouw club je vraagt om dit te doen.” Zijn visie overbrengen op de spelersgroep, dat is het doel. “Ik geniet het meest als ik bepaalde dingen die we getraind hebben terugzie op het veld. Het met een groep naar een bepaalde doelstelling toewerken, daar haal ik enorm veel voldoening uit.”