G-voetbal al jarenlang een begrip bij GSBW

Sinds 2010 wordt er bij GSBW al G-voetbal gespeeld en sindsdien blijft deze tak binnen de Goirlese voetbalclub alsmaar groeien. Bovendien organiseren de mensen die zich voor deze afdeling inzetten jaarlijks het inmiddels zeer bekende GSBW G-zaalvoetbaltoernooi.

Omdat haar gehandicapte zoon Django in 2010 graag wilde voetballen in een G-team, besloot de Goirlese Antoinette Koolen haar schouders te zetten onder de oprichting van een nieuw team bij GSBW. Er was in de omgeving meer animo voor G-voetbal, zo bleek na een speciale oefenwedstrijd. Op woensdag 3 november 2010 werd gestart met de eerste training en na de winterstop in 2011 speelde het team al competitieduels namens GSBW. “De oprichting was een enorm succes en door de jaren heen hebben we er zelf twee teams bijgekregen”, aldus coördinator Antoinette Koolen. “Omdat we de organisatie goed op poten hebben staan, komen spelers vanuit de hele omgeving naar GSBW om bij ons te voetballen.”

Iedereen met een handicap mag zich aansluiten bij de G-teams van GSBW. “We hebben jongens en meisjes met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap en voetballers hebben verschillende leeftijden”, legt Koolen uit. “De teams spelen op een half veld zeven tegen zeven, maar in het G-voetbal is iedereen erg flexibel. Soms wordt er acht tegen acht gespeeld. Bovendien is iedereen erg sportief.”  Op woensdag traint de G-afdeling altijd met alle drie de jeugdteams van 17.00 tot 18.00 uur.”

Bij GSBW spelen de G-voetballers en voetbalsters puur voor het plezier, maar de blauw-witten winnen ook erg veel duels. Afgelopen seizoen werd het eerste team van GSBW zowel in het voorjaar als in het najaar kampioen. “Dat was geweldig”, aldus Koolen. “Vanaf volgend seizoen wordt dat team, waarin mijn zoon Django nog altijd speelt, een seniorenteam. Hierdoor hopen we ook dat oudere voetballiefhebbers met een beperking bij ons willen komen spelen”, zegt de coördinator.

Koolen is ook nauw betrokken bij het jaarlijkse GSBW G-zaalvoetbaltoernooi, dat op 12 januari 2019 voor de zesde keer wordt gespeeld in Tilburg. “Vanuit heel Nederland komen teams dan weer ons dat toernooi toe, dat altijd een spektakel is”, aldus Koolen. Meer informatie over het evenement is te vinden op de site.